Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç Açıklama Yapmayacağına Dair Sözünü Tutmadı: "Kosova Bizimdir" - Son Dakika
Güncel

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç Açıklama Yapmayacağına Dair Sözünü Tutmadı: "Kosova Bizimdir"

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç Açıklama Yapmayacağına Dair Sözünü Tutmadı: "Kosova Bizimdir"

Kosova Başbakanı Taçi."Tadiç siyasi açıklamalarda bulunmaması şartı ile ülkeye girdi.

07.01.2012 18:05

Kosova Başbakanı Taçi:

"Tadiç siyasi açıklamalarda bulunmaması şartı ile ülkeye girdi. Buna rağmen açıklama yapması bir devlet liderine yakışmayan bir davranıştır."

" Ne Kosova ne de Kosova'nın Kuzeyi artık Sırbistan'a ait değildir. Bunu söyleyenler hayal içinde yaşamaktadır"

Ortodoks Noeli vesilesiyle düzenlenen dini ayinlere katılmak üzere Kosova'ya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, Deçan'dan ayrılışı sırasında Sırp gazetecilere söylediği "Kosova bizimdir" sözü büyük tepki topladı.

Gazetecilere, "Kosova bizimdir. Kosova'nın bağımsızlığını hiçbir zaman tanımayacağız. 15 Ocak'taki Sırp belediyelerindeki referandumda vatandaşlar, Kosova'ya dahil olmak isteyip istemeyeceklerini açıklayacak" dedi.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Tadiç'in açıklamasına sert tepki gösterdi. Taçi, "Tadiç siyasi açıklamalarda bulunmaması şartı ile ülkeye girdi. Buna rağmen açıklama yapması bir devlet liderine yakışmayan bir davranıştır. Bu açıklama Sırp halkına ve Sırbistan'a zarar vermektedir. Tadiç, Kosova'nın bağımsız bir devlet olduğunu unutmuş. Ne Kosova ne de Kosova'nın Kuzeyi artık Sırbistan'a ait değildir. Bunu söyleyenler hayal içinde yaşamaktadır" dedi.

Sırp liderin açıklamaları Kosovalılarca da büyük bir tepki ile karşılandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç Açıklama Yapmayacağına Dair Sözünü Tutmadı: 'Kosova Bizimdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement