Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Cumhurbaşkanı Adayı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Cumhurbaşkanı Adayı

Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Cumhurbaşkanı Adayı

Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Sırbistan Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

11.04.2012 19:06

Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Sırbistan Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Baş Müftü Zukorliç'in açıklaması Sırbistan'da şok etkisi yarattı. 6 Mayıs'ta Sırbistan'da düzenlenecek olan genel, belediye ve Cumhurbaşkanlık seçimleri için hazırlıklar devam ediyor. Boris Tadiç'in de aralarında bulunduğu 7 kişi Cumhurbaşkanı adayı olacaklarını bir kaç gün önce bildirmişti.

Önceki gün Uzak Doğu gezisinden dönen Baş Müftü Muamer Zukorliç de dün Novi Pazarda düzenlediği basın toplantısında Sırbistan Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı. Baş Müftü Zukorliç, 'Sırbistan'ın yok olma eşiğinde bulunduğunu görerek Cumhurbaşkanı adayı olma kararını verdim' dedi. 'Sırbistan'ı kurtarmak, vatandaşların ufuklarını açmak, milliyetçiliği ortadan kaldırmak için vatandaşların önüne çıkacağım' diyen Baş Müftü Zukorliç en azından ikinci tur Cumhurbaşkanlık seçimine kalacağına inandığını söyledi. Müftü Zokurliç, seçimlere bağımsız aday olarak gireceğini bildirirken, Demokratik Boşnak partisi ile de işbirliğinde bulunacağını söyledi. Zukorliç, Sırbistan Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde Baş müftülükten istifa edeceğini belirtti.

Baş Müftü Zukorliç'in Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklaması Sırbistan'da tepkilerde yol açtı. Bazı aşırı Sırp Milliyetçi partileri Sırbistan'da bir Müslüman'ın, Bir Müslüman dini liderinin Sırbistan Cumhurbaşkanı olmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirtirken, bazı milliyetçi Sırplar Zukorliç'i ölüm ile tehdit etmeye başladılar. Sırbistan Diyanet İşleri Başkanı Resi 'Ul ' Ulema Adem Zilkiç de, Muamer Zukorliç'in Cumhurbaşkanlık adaylığına karşı çıktı.

Öte yandan Baş Müftü Zukorliç, Sancak ve diğer yörelerde yaşayan Müslümanlardan büyük destek almaya başladı. Hatta Bosna-Hersek'ten de geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan Baş Müftüsü Muamer Zukorliç Cumhurbaşkanı Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement