Sırbistan, 6 Mayıs'ta Kosova'da da Seçim Yapılacağını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan, 6 Mayıs'ta Kosova'da da Seçim Yapılacağını Açıkladı

Sırbistan, 6 Mayıs\'ta Kosova\'da da Seçim Yapılacağını Açıkladı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, parlamento ve yerel yönetimler için 6 Mayıs'ta sandığa gidileceğini belirtti.

14.03.2012 23:06

Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, parlamento ve yerel yönetimler için 6 Mayıs'ta sandığa gidileceğini belirtti. Tadiç, Kosova'nın Sırpların yaşadığı bölgelerde seçim yapılıp yapılmayacağı konusunda açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Boris Tadiç'in yerine, Sırbistan Meclis Başkanı Slavica Cukiç Deyanoviç, Sırbistan'da düzenlenecek olan yerel seçimlerin kısmen Kosova belediyelerinde de düzenleneceğini açıkladı. Deyanoviç, 6 Mayıs tarihinde parlamento seçimleri ile birlikte yapılacak olan yerel seçimlerin, Kosova'da Sırpların yaşadığı 5 belediyede de yapılacağını söyledi. Deyanoviç, "Biz 1244 sayılı BM kararnamesine saygı göstermekle yükümlüyüz ve UNMİK ile işbirliği içinde Kosova'da düzenlenecek olan Sırp yerel seçimlerine yönelik çalışmaları görüşecek Sırbistan Hükümeti tarafından bir organın kurulmasını beklemekteyiz. Sırbistan Anayasası ile 1244 sayılı kararnamesini uygulamak zorundayız" dedi.

Sırbistan yönetiminin Kosovada da seçim düzenleyeceğini açıklamasının ardından Kosova hükümeti olağanüstü toplandı. Toplantıda konuşan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Sırbistan'ın bu kararını kınayarak, bunu engelemek için BM, AB ve diğer uluslararası kurumlara başvuracaklarını belirterek bunun Mosova'nın içişlerine karışmak olduğunu söyledi. AB'den hala bir resmi açıklma yapılmazken, Fransa, Almanya, İngiltere, ABD'nin dışişleri bakanlıklarınca karar kınandı. Kosova medyası, ülkede seçime izin verilmesi durumunda olaylar yaşanabileceğini yazdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan, 6 Mayıs'ta Kosova'da da Seçim Yapılacağını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement