Sinop'ta Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Demokrasi Nöbeti

Sinop\'ta Demokrasi Nöbeti

Sinop'ta darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti devam etti.

19.07.2016 04:33

Sinop'ta darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti devam etti. Vatandaşlar mehter takımının marşları eşliğinde meydanda geceledi.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan demokrasi nöbetini Sinoplular Valilik binası önünde tutmaya devam etti. Vatandaşlar ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile bekledi. Mehteran Takımı'nın çaldığı marşlarla geceyi geçirdi.

34 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

Burada konuşma yapan Sinop Valisi Kemal Cirit Jandarma personeli arasında, hem mülki dairede hem de adli teşkilat içerisinde açığa alınan, tutuklanan, hukuk önüne çıkarılan kamu görevlileri bulunmaktadır. Biz de geldiğimiz iki gündür bu konuları takip etmekteyiz. Bugün itibari ile Emniyet bünyesi içerisinde çeşitli kademelerde görev yapan yaklaşık 34 kişi açığa alındı, Adliye içerisinde görev yapan hakim ve savcılardan 5 tanesi de tutuklanmıştır. Aynı zamanda bu sabah itibari ile bir kaymakamımızı açığa aldık. ve bundan sonraki süreç içerisinde de kural dışına çıkan, kuralları ihlal eden kamu görevlileri, ihanet içerisinde olan personeller, önümüzdeki süreçte devletin kurum ve kurallarına karşı uygun pozisyonda bulunmayanlar içinde çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Buradan tayini çıkıp giden personeller için de ayrıca bu sabah itibari ile soruşturmalar başlatıldı dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement