Sinop İl Genel Meclisi Kasım Ayı Oturumlarına Başladı - Son Dakika
Güncel

Sinop İl Genel Meclisi Kasım Ayı Oturumlarına Başladı

Sinop İl Genel Meclisi Kasım Ayı Oturumlarına Başladı

Sinop İl Genel Meclisi kasım ayının ilk oturumunu meclisin yeni taşındığı hizmet binasında gerçekleştirildi.

01.11.2012 17:49

Sinop İl Genel Meclisi kasım ayının ilk oturumunu meclisin yeni taşındığı hizmet binasında gerçekleştirildi. Kasım ayı oturumları ardından meclis başlatacağı hummalı bir çalışmayla, 23.5 milyon TL'lik özel idarenin 2013 yılı bütçesini hazırlayacak.

İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun başkanlığında yapılan oturumda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Özel İdaresi Şube Müdürleri ve Meclis Üyeleri hazır bulundu. Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel yeni bina ve yeni salonda emeği geçen yetkililere teşekkür ederken, CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur ise konuşmada meclis salonunun yanlış planlandığına dikkat çekti. Yapılan teşekkürlere anlam veremediğini belirten Batur üyelerin birbirini göremediğini belirterek, "Oturduğum yerden salondaki herkesi göremiyorum çok merak ediyorum kişilerle hiçbir zaman işimin olmadığını Sinop'ta yaşayan 202 bin kişi bilir. Herhangi bir şube müdürüyle ilgilide konuşma yapmayacağımı da herkes bilir. Biz yapılan emeğe teşekkür ediyoruz ancak Sinop İl Meclisi düzgün olmamıştır. Bu meclise bu salona düzgün olmuş deniyorsa biz ayrı tutulalım. CHP grubu ayrı tutulalım. Önce meclis salonunun yapılması gerekirdi. Bunun için iç mimarlar, mimarlar, mühendisler çalışmalıydı. Belki bu sayede Sinop'a yakışır bir meclis salonu çıkabilirdi. Bu meclis salonu Sinop iline yakışmamıştır" dedi.

Kasım ayının ilk oturumunda 26 maddelik gündem maddesinin ilk 5 maddesi üzerinde görüşme sağlandı. Bu arada ayın 7'sinden itibaren Sinop İl Genel Meclisi tarafından 2013 yılının bütçe görüşmelerinin başlayacağı belirtildi. Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, bütçe görüşmelerinin 36 gündem maddesiyle 15 gün süreceğini, yaklaşık 23 milyon TL'lik özel idare bütçe tasarısının görüşüleceğini belirtti. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sinop İl Genel Meclisi Kasım Ayı Oturumlarına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement