Singapur'dan Uzanan Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Singapur'dan Uzanan Yardım Eli

Singapur\'dan Uzanan Yardım Eli

Singapur'dan Türkiye'ye gelen Quisea adlı yardım kuruluşu yetkilileri yanlarında getirdikleri battaniyeleri Urfa'daki Suriyeli sığınmacılara dağıttı.

05.01.2015 14:06

Singapur'dan gelen 5 bin battaniye Kimse Yok Mu Derneği tarafından Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.

Quisea adlı yardım kuruluşu tarafından Singapurlu halktan toplanan yardımlar Suriyelilerin yoğun yaşadığı bölgelerde ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırıldı.

Şanlıurfa'ya gelen Singapurlular ilk olarak bin 500 battaniyeyi kendi elleriyle dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi iyilik mağazası önünde ve Eyyübiye mahallesinde Ouiswa Derneği yetkilileri ile birlikte yapılan dağıtım izdiham yaşanmaksızın gerçekleştirildi.

Yardımların önümüzdeki süreçlerde de devam edeceğini belirten Quiwa Derneği yetkilisi Halit İbrahim "Yeni kurulmuş bir derneğiz. Çalışmalarımız devam edecek. Gördüğümüz şartlar bizi çök üzdü. Türkiye'de bu kadar mülteci olduğunu bilmiyorduk. Bir milyon 700 bin civarında Suriyeli mülteciden bahsediliyor. Korkunç bir rakam. Bunları duyunca yaptığımız yardımların ne kadar küçük kaldığını daha iyi anlamış olduk. Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şube Müdür Fevzi Şahin de "Bu insanlara şartları göstermek ve daha fazla yardımları cezbetmek için elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Battaniye ve gıda konusunda çok ihtiyaç olduğunu söyledik. İnşallah daha başka yardım kurumlarını da bu organizasyonlara katılımını sağlarız" diye konuştu.

Yardımlardan dolayı tüm hayırseverlere teşekkür eden Suriyeli Ahmet Hayyani ise "Kamplarda kalan insanlara devlet tarafından yardımlar yapılıyor. Ancak şehri içinde yaşayan bizler çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyoruz. Ev kiraları çok pahalı, İş yok. Elektrik su parası ödemede güçlük çekiyoruz. Bu yardımlar birazcık bizi rahatlatsa da büyük sorun olan kira ve gıda konusunda sıkıntı yaşıyoruz"dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Singapur'dan Uzanan Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement