Sındırgı MYO 'da Genç Aşçılar Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Sındırgı MYO 'da Genç Aşçılar Yarıştı

Sındırgı MYO \'da Genç Aşçılar Yarıştı

Geçtiğimiz yıl Balıkesir'de düzenlenen yemek yarışması bu yıl da Sındırgı Belediyesi sponsorluğunda Sındırgı ilçesinde düzenlendi.

11.05.2017 16:28  Güncelleme: 16:29

Balıkesir Üniversitesi ve Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrenciler hünerli ellerini yarıştırdı.

Alanında uzman şeflerin jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya Sındırgı MYO ev sahipliği yaptı. Turizm ile gelişen ilçenin gülen yüzü olan Sındırgı Meslek Yüksekokulu Lezzet Kokan Mutfakları ve uzman eğitim kadrosu ile Balıkesir ve Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından bir olarak biliniyor. Öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri ve çalışma hayatına hazır hale getirilmesini hedefleyen yemek yarışmasının geleneksel hale getirileceği belirtildi.

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi, Ayvalık Meslek Yüksek Okulu, Burhaniye Meslek Yüksek Okulu, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Balıkesir Meslek Yüksek Okulu, Sındırgı Meslek Yüksek Okulu olmak üzere toplamda 8 grup 32 öğrenci yarışmaya katıldı. Birbirinden lezzetli yemeklerin ve tatlıların yer aldığı yarışmada jüri üyeleri karar vermekte oldukça zorlandı. Öğrenciler tüm hünerlerini sergileyerek lezzetli yemekleri ve sunum teknikleri ile göz doldurdular.

Her alanda Sındırgı Meslek Yüksek Okuluna destekleri ile bilinen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş öğrencileri ve jüri üyelerini ziyaret ederek başarılar diledi. Turizm Bölümü çalışmalarını yakından takip eden başkan Yavaş "Termal turizm ile gelişen ilçemizde Sındırgı Meslek Yüksekokulumuz ilçemizin gülen yüzü olarak gelişime katkı sağlıyor. Bizler öğrencilerimizin her alanda yanında oluyoruz, onlar da bizlere destek oluyorlar. Bir gurup öğrencimiz ile birlikte sokakları renklendirecek bir projeyi sürdürüyoruz. Bu günde yemek yarışması ile hem Türk mutfağı, hem dünya mutfağından lezzetler bu yarışmada sergileniyor. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Her alanda destek vermeye devam edeceğiz."dedi.

Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Özmen ise"Balıkesir Üniversitesi olarak üniversitemiz içerisinde ikincisi düzenlediğimiz bir yemek yarışması tertip ettik. Aşçılarımız, jüri üyelerimiz, İzmir'den Balıkesir'den önemli restoran ve turizm tesislerinden bizleri yalnız bırakmadılar. Öğrencilerimiz için hem deneyim , hem de yarışma düzeyinde kendi bilgi ve becerilerini gösterme için bir fırsat sağlanmış bulunmakta. Öncelikli olarak Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş'a bizlere sponsor olarak sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ederim. Bu etkinliğin üniversitemizdeki turizme yönelik faaliyetlerin sürdürülmesi diğer taraftan Sındırgı'mızın tanıtılması açısından önemli yeri olacağını düşünüyorum. Öğrencilere, jüri üyelerimize ve görev alan hocalarımıza başarılar diliyor, teşekkür ediyorum. "dedi.

Birbirine yakın puanlamalar alan öğrenciler jüri üyelerini seçim yapmakta zorladı. Yarışmanın birinciliğini Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri göğüslerken, Burhaniye Meslek Yüksek Okulu ikinci, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ise üçüncü oldu. Sındırgı MYO konferans salonunda düzenlenen törenle dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve katılım belgeleri verdi. Jüri üyelerine ise günün anısına Sındırgı Belediyesi hanımeli üyelerince hazırlanan yağcıbedir motifli el işi plaketler takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı MYO 'da Genç Aşçılar Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement