Simav'da Kadın Çiftçilere Sertifika - Son Dakika
Güncel

Simav'da Kadın Çiftçilere Sertifika

Simav\'da Kadın Çiftçilere Sertifika

Simav'da kadın çiftçilere sertifika KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen eğitim programı kapsamında 44 kadın üreticiye sertifika verildi.

21.03.2015 16:25

Simav'da kadın çiftçilere sertifika

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen eğitim programı kapsamında 44 kadın üreticiye sertifika verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Ender Muhammet Gümüş, 44 kadın çiftçiyi kapsayan eğitim programının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliğinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende eğitimi tamamlayan üreticilere sertifikaları verildi. Törene Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Simav Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Girgin, Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Gıda Tarım ve Hayvancılık Simav İlçe Müdürü Murat Tokdemir ile kadın çiftçiler katıldı. Eğitimin yaşı ve cinsiyetinin olmadığını vurgulayan Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, "Aldığınız bu eğitimi hem çocuklarınıza hem de komşularınıza aktarabilirsiniz. Kadınlarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Kadınlarımız toplumumuzun yarısını oluşturuyorlar. Biz sadece erkeklere önem verirsek yüzde 50'mizi ihmal etmiş oluruz. Onların da potansiyelinden üretime sağlayacağı katkılardan faydalanmamış oluruz" diye konuştu.

Ailenin temel direğinin kadın olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Kütahya İl Müdürü Müdürü Ender Muhammet Gümüş, "Köylerimizdeki kadınlarımız, bazı imkanlardan mahrum kaldı. Şehirlerde yaşayan kadınlarımız her gün başka bir kurs hatta birden fazla kursa gitme imkanına sahipken köylerimizdeki kadınlarımız bu imkanlardan biraz daha geri kalmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile 2012 yılında bir protokol imzalandı. Bu ilk olarak 5 ilde uygulandı. Başarılı sonuçları alınınca 81 ilde uygulanan bir proje oldu" dedi.

KURSİYERLER DE MEMNUN

Kurs sayesinde tarımsal üretimin yanı sıra pek çok konuda da bilmediklerini öğrendiklerini dile getiren kursiyer ev kadını Gülcan Dağhan (41), kursun oldukça yararlı olduğunu dile getirdi. Kurs öğretmeni Fatma Onay (42), "5 gün boyunca kadın çiftçilerimize tarımsal konuların yanı sıra aile ve sosyal konularda, kooperatifçilik, girişimcilik ve küresel ısınma gibi konularda bilgiler sunduk. İyi bir kurs oldu. Kadın çiftçilerimiz kursumuza yoğun ilgi gösterdi. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Belgelerini sertifika törenine katılan protokol üyelerinden alan 44 kadın kursiyer, günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

Mehmet YENEN/ SİMAV (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAF

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Simav'da Kadın Çiftçilere Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement