Silvan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi: Operasyonlar Dursun - Son Dakika
Güncel

Silvan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi: Operasyonlar Dursun

Silvan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi: Operasyonlar Dursun

Silvan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Silvanlıların büyük mağduriyet yaşadığını belirterek operasyonların durması ve PKK'lıların çekilmesi gerektiğini ifade etti .

11.11.2015 22:48  Güncelleme: 00:03

Silvan'da tanklarında katıldığı büyük operasyonda 1 teğmen şehit (EK)

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1'İ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI ELÇİ: OPERASYON DURSUN, SİLAHLI GRUPLAR ÇEKİLSİN

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyon kapsamında sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel ve Mescit mahallerinde çıkan çatışmalar ve PKK'lıların tuzakladığı el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 25 yaşındaki Süleyman Güzel öldü, 1'i polis memuru 2'si çocuk 4 kişi yaralandı. Yaralı polis memuru Silvan'daki ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Diğer yaralıların tedavisi Silvan Devlet Hastanesi'nde sürüyor. Sokağa çıkma yasağı bulunan mahallelerde güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürürken, yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ELÇİ: OPERASYON DURSUN, SİLAHLI GRUPLAR ÇEKİLSİN

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, yönetim kurulu üyeleriyle Silvan'da incelemelerde bulundu. Elçi, Silvanlıların büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, operasyonların durmasını ve mahallelerdeki silahlı PKK'lıların çekilmesini istedi. Elçi, "Silvan'da 9 gündür sokağa çıkma yasağı var ve ağır silahlar kullanılıyor. Ağır silahların kullanılmamasını ve mahallelerde hendek kazanların da silahlarını susturup, çıkmalarını istiyoruz. Vatandaşlar Silvan'da çok mağdur durumda.HDP milletvekilleri mahalleye girmişler, onlarda mahalleden çıkamıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi: Operasyonlar Dursun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement