Silopi'deki Olaylarda Yaşamını Yitiren 3 Kişi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Silopi'deki Olaylarda Yaşamını Yitiren 3 Kişi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Silopi\'deki Olaylarda Yaşamını Yitiren 3 Kişi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden 58 yaşındaki Hamdi Ulaş, 27 yaşındaki Kamuran Bilin ve 17 yaşındaki Hıdır Tamboğa, törenle toprağa verildi.

08.08.2015 15:50  Güncelleme: 17:03

Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün çıkan olaylarda ölen 58 yaşındaki Hamdi Ulaş, 27 yaşındaki Kamuran Bilin ve 17 yaşındaki Hıdır Tamboğa, bugün törenle toprağa verildi. Tabutunun üzerine yapma beyaz güvercin konulan Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, "Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler." dedi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Silopi'de dün sabahın ilk saatlerinde güvenlik güçleri, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensuplarının, polisin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için iş makineleri ve zırhlı araçlarla Başak ve Barbaros mahallelerine gitti. Polis ekiplerine YDG-H'liler roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İlçede yaklaşık 10 saat süren olaylarda Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa öldü, 2'si polis 7 kişi de yaralandı.


CENAZE TÖRENİ VARDI

Silopi'de bugün ölenler için cenaze töreni düzenlendi. İlçede eczane ve fırınların dışında tüm iş yerlerinde kepenkler açılmadı. Şırnak il merkezinde de esnaf bugün kepenklerini açmadı. Olaylarda ölenler Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa için öğle namazının ardından H. Ali Bilin Mekke Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.


HDP'Lİ VEKİLLER DE KATILDI

Cenaze törenine HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, ölenlerin aileleri ve binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından üzerlerine sarı-kırmızı-yeşil örtü örtülen 3 kişinin tabutları omuzlara alınarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Başak Mahallesi mezarlığına götürüldü. Hıdır Tamboğa'nın tabutunun üzerine yapma beyaz bir güvercin konuldu. Bu sırada, 'PKK halktır, halk burada' ile hükümet aleyhine sloganlar atıldı.


HDP'Lİ VEKİL: KÜRT HALKI MÜCADELE VERİYOR

Defin işlemlerinden önce Kürtçe konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, "7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Kürdistan'ın her yerinde her şekilde Kürt halkına saldırıldı. Siyasi olarak, ölüm olarak, her şekilde Kürt halkına saldırıldı. Kürt halkı bu saldırıların cevabını verdi. Özellikle de Botan halkı, Silopi halkı cevabını verdi. Herkes bilsin ki Kürt halkı mücadelesini veriyor ve bugünden sonra hiçbir vakit Kürt halkı başını eğmeyecek, mücadelesini verecektir." dedi.


"HIDIR'IMI EVİMİN KAPISINDA ÖLDÜRDÜLER"

Oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşları döken Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, "Oğlum kimse ile savaşmaya gitmemişti, evinin kapısının önündeydi. Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler. Kimse Hıdır'ıma iftira atmasın. Bilin ki yalan söylüyorlar." dedi.

Hıdır Tamboğa'nın Silopi'de amatör takımlarda futbol oynadığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği turnuvada şampiyon olan takımla madalya kazandığı belirtildi.

Ölenlerden 3 çocuk babası Kamuran Bilin'in ilçede marangozluk yaptığı belirtildi. Bilin'in babası Cemal Bilin, oğlunun işyerinin kapısının önünde öldürüldüğünü söyledi. Cemal Bilin, "Oğlumu iş yerinin kapısında öldürdüler. Ya oğlumun peşinden gideceğim, ya da bu olayın peşini bırakmayacağım." dedi.

Ölenlerden Hamdi Ulaş'ın ise işsiz olduğu belirtildi. Ölen 3 kişi daha sonra gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar daha sonra olaysız dağıldı. Cenaze törenleri nedeniyle ilçede polisin bazı noktalarda zırhlı araçlarla nöbet tuttuğu görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'deki Olaylarda Yaşamını Yitiren 3 Kişi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (131)

  • BEYTİŞŞABAPLI ŞABAN: SEN HENDEK KAZ. KATLİAMA HAZIRLAN. POLİS GELİNCE TARA...SONRA DA ŞEHİRT OLDUK POLİS ATEŞ AÇTI DE.. BARIŞ İSTİYORLARMIŞ. BARIŞ HENDEĞİ BARIŞ KELEŞLERİ VAY BEEE.. 134 24 Yanıtla
  • mardinli: size ekmek veren devlete karşı ayaklanırsan ölümü göze almışsın demektir hiç ağlamayın kendi düsen ağlamaz,sizin alayınız terörist,, 87 25 Yanıtla
  • tabutun ustundeki caput: Masum olduklarini ispatliyor. Su testisi su yolunda kirilmis 69 29 Yanıtla
  • ANTEPLİ : Bu kalabalığa bir bomba ?? hepsini imha efeceksin 43 44 Yanıtla
    kutadgu: Adamsın antepli.. 8 0 Zindan: Urfalı biz insanız ama sizin için aynı şeyi kimse söyleyemez 1 3
  • mardinli: oğlunun ne işi var çatışmanın içinde be kadın bırak zırlanmayı 52 33 Yanıtla
  • LICELI21: Alçak alçak konuşun faşistsin akp medyası hdpye saldırıyor akpliler kınıyorum 12 73 Yanıtla
    laz: Konuşma lan o hdp lilere daha neler yapacağız görün siz bugünleri arayacaksınız 9 23 Zindan: Biz sizi artık kınamıyoruz vatana ihanetin bedelini artık ödetiyoruz 5 21
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement