Silivri'de Avukatlardan 'Duran Adam' Eylemi... - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Avukatlardan 'Duran Adam' Eylemi...

Silivri\'de Avukatlardan \'Duran Adam\' Eylemi...

Haber-Kamera.Terör Örgütü PKK'nın Üst Yapılanması KCK'ya İlişkin, Aralarında Gazetecilerin De Bulunduğu 24'Ü Tutuklu 46 Sanığın Yargılandığı Dava Başlamadan Önce 10 Sanık Avukatı, Silivri Cezaevi Yerleşkesi İçinde Bulunan Adliye Binası Önünde...

19.06.2013 12:48

Haber-kamera: Serpil KIRKESER İSTANBUL DHA

Terör Örgütü PKK'nın Üst Yapılanması KCK'ya İlişkin, Aralarında Gazetecilerin de Bulunduğu 24'Ü Tutuklu 46 Sanığın Yargılandığı Dava Başlamadan Önce 10 Sanık Avukatı, Silivri Cezaevi Yerleşkesi İçinde Bulunan Adliye Binası Önünde "Duran Adam" Eylemi Yaptı. Yaklaşık 10 Dakika Boyunca Hareketsiz Duran Avukatların Eylemi, İlginç Görüntü Oluşturdu. Gazetecilerin Soruları Üzerine Eylemci Avukat Ercan Kanar, "Bu Eylemin Amacı Giderek Diktatörlüğe Kayan AK Parti İktidarının Demokratik Haklarını Kullanan Halka Adeta Bir Olağan Üstü Hal Uygulaması İçerisinde Saldırıya Geçmesi, Devlet Terörüyle Binlerce İnsanın Yaralanması, Yazılı Hukuk Kuralları Ayaklar Altına Alınarak Binlerce İnsanın Gözaltına Alınması, Eziyet,İşkence Her Türlü Kötü Muameleye Tabi Tutulması, Yaralıların Sağlığı İçin Çırpınan Sağlık Emekçilerine Katı Bir Polis Şiddetiyle Saldırılması Tüm Bu Uygulamaları Protesto Anlamında Bir Direniştir. Bu Nedenle Bugün Bunu Yaptık. İktidar Duran İnsanlardan Bile Korkuyor. Çünkü Haksızlığın Çırpınışı İçinde" Dedi.

"ONLARI DESTEKLEDİĞİMİZİ VE HER ZAMANDA DESTEKLEYECEĞİMİZİ GÖSTERDİK"

Avukat Fırat Epözdemir İse 'Gezi Olaylarıyla Birlikte Polis, Eylem Yapan, Demokratik Hakkını Kullanan Eylemcilere Karşı Şiddet Gösterdi. Mesele Tamamıyla Muhaliflerin Sindirilmesi Meselesidir. Gezi Eylemlerini Yapan, Demokratik Hakkını Kullanan Halkın Her Zaman Yanında Olacağız. Buradaki Eylemle Onları Desteklediğimizi ve Her Zamanda Destekleyeceğimizi Gösterdik" İfadelerini Kullandı. Avukatlar 10 Dakikalık Eylemin Ardından Duruşmaya Katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'de Avukatlardan 'Duran Adam' Eylemi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement