Şile'de Batan Gemi - Son Dakika
Güncel

Şile'de Batan Gemi

Şile\'de Batan Gemi

Karadeniz'deki fırtına nedeniyle 6 gün önce Şile açıklarında batan "Volgo-Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatını ve kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun kaybolan personeli ile bir balıkçıyı arama çalışmalarına havanın kararması...

09.12.2012 18:32

Karadeniz'deki fırtına nedeniyle 6 gün önce Şile açıklarında batan "Volgo-Balt 199" adlı yük gemisinin mürettebatını ve kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun kaybolan personeli ile bir balıkçıyı arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik ekipleri, arama çalışmalarını havadan ve denizden olmak üzere gün boyu sürdürdü. Arama çalışmalarına sivil savunma ve itfaiye, deniz polisi, jandarma ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de destek verdi.

Bir grup balıkçı da kendi imkanları ile trol kiralayarak balık adamların yardımı ile açık denizde Mümin Akgün'ü ve tahlisiye botu personeli Mehmet Genç'i aradı. Şile sahili boyunca, helikopter destekli, jandarma, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli ve vatandaşların arama çalışmalarından olumlu sonuç alınamadı.

Havanın kararmasıyla ekipler, denizdeki aramalara bugün için son verdi. Ancak gece boyunca "cesetlerin çıkma" ihtimali gözönüne alınarak tedbir amaçlı karadan aramalar sürecek.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Ali Torlak ve beraberindeki heyet Şile Limanı'na gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Torlak, "Buradaki insanların anlattıkları kadarı ile büyük bir eksiklik var. Kıyı Emniyeti'nin hangi yönde bilgiler verdiği konusunda çelişkiler var. Ben ve MHP bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Torlak ve beraberindekiler daha sonra kayıp yakınları ile bir süre sohbet etti ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Aramalar, yarın sabah havanın aydınlanmasıyla yeniden başlayacak.

Muhabir: Kenan Irtak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement