Şike Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Şike Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Şike Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı.

10.08.2012 17:13

Futbolda şike iddialarına ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı. Kararda, "Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin bir örgüt olarak gösterilip kabul edildiği iddiaları tamamen gerçek dışıdır" denildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 93 sanık hakkında 2 Temmuz günü görülen duruşmada kararını açıklamıştı. Mahkeme heyeti Aziz Yıldırım ile birlikte ceza alan 48 sanık hakkında gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti gerekçesinde, "Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminin bir örgüt olarak gösterilip kabul edildiği iddiaları, tamamen gerçek dışı, oluş ile bağdaşmayan, bir kısım sanıkların spor kulübünün temsil ettiği büyük toplumsal kitlenin desteğini almaya ve tümüyle kendilerini suçtan kurtarmaya dönük çaba olarak değerlendirilmiştir" denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde 15 asil ve 5 yedek olmak üzere toplam 20 yönetici bulunmasına rağmen bu yöneticilerden yalnızca, suçla ilişkili oldukları belirlenen sanıklar Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu ile Alaeddin Yıldırım hakkında kamu davası açıldığını belirten mahkeme heyeti, "Mahkememizce yapılan yargılama sonunda eylemleri sabit görülerek cezalandırılmalarına karar verilmiştir.

Gerek soruşturma ve gerekse kovuşturma aşamasında anılan sanıklar dışında Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan kişilerin suç örgütü kurma ve üye olma ile şike ve teşvik suçlarını işlediklerine dair herhangi bir delil ve emare elde edilemediği gibi suçla ilgisi olmayan bu yöneticilerin, adları geçen sanıklar tarafından yürütülen şike ve teşvik faaliyetlerinden haberdar olduklarına dair de herhangi bir bulgu tespit edilememiştir" ifadelerine yer verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şike Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement