Siirt Üniversitesi, "Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri" - Son Dakika
Güncel

Siirt Üniversitesi, "Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri Fuardan detaylar SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman konuşma Vali Mustafa Tutulmaz'ın açılış yapması Siirt Üniversitesi'nde, (SİÜ) düzenlenen "Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri" etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı projeler yarıştı.

10.05.2016 22:29

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri

Fuardan detaylar

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman konuşma

Vali Mustafa Tutulmaz'ın açılış yapması Siirt Üniversitesi'nde, (SİÜ) düzenlenen "Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri" etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı projeler yarıştı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen ve 23 üniversiteden 24 ayrı projede sergilenen ürünleri Vali Mustafa Tutulmaz ile SİÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve öğretim görevlileri ziyaret etti.

Tutulmaz da, teknolojik gelişmelere dikkat çekerek, "Her geçen gün emek yolundan daha ziyade teknik alt yapısı olan yatırımlara geçmemiz gerekiyor ki kalkınmada, ihracatta, diğer ülkelerle rekabet edelim." dedi.

Rektör Prof. Dr. Erman, üniversitenin bölgede tarım ve hayvancılığın yanında bilimsel ve mühendislik dallarında da gündem oluşturmak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Projeleri sponsorların desteği ile ödüllendirildiklerini belirten Prof. Dr. Erman, şöyle konuştu:

"Öğrenciler, hem öz güven hem de günlük hayatımızda trafikten tarıma, tıptan güzel sanatlara kadar farklı alanlarda hayatı kolaylaştıracak bir takım projelere kafa yormaktadırlar. Bu etkinlik, öğrencilerin hem birbirleriyle olan kolektif çalışma kültürlerini geliştirmekte, hem de öğrencilerimizin yurt dışı ve yurt içinde diğer üniversitelerden araştırmacılarla, öğrencilerle bir araya gelip çalışma gruplarını oluşturmalarını sağlamaktadır.

Burada öğrencilerimizin hem bilimsel, kültürel ve soysal gelişmelerine büyük bir katkı sunmaktadır."

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere Haluk Hülako, Emre Arica ve Hasan Kayan'a ödülleri verildi.

Siirt Üniversitesi, "Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt Üniversitesi, 'Uluslararası El-Cezeri İnovasyon Günleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement