Side Serbest Kullanım Türk Motifli Dans Side Festivali'nde Uluslararası Seyirciyle Buluştu! - Son Dakika
Güncel

Side Serbest Kullanım Türk Motifli Dans Side Festivali'nde Uluslararası Seyirciyle Buluştu!

Side Serbest Kullanım Türk Motifli Dans Side Festivali\'nde Uluslararası Seyirciyle Buluştu!

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü 'Ekin' Gösteri Topluluğu; Türkiye'nin zengin coğrafyasından seçtiği onlarca yöre ve oyunu, 15 Eylül 2012, Cumartesi akşamı Apollon Tapınağı'nda Side 12.1982 yılında kurulan...

16.09.2012 13:22

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü 'Ekin' Gösteri Topluluğu; Türkiye'nin zengin coğrafyasından seçtiği onlarca yöre ve oyunu, 15 Eylül 2012, Cumartesi akşamı Apollon Tapınağı'nda Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin yerli ve yabancı izleyicileri için sergiledi!

1982 yılında kurulan E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü 'Ekin' Gösteri Topluluğu; üniversite öğrencisi bireylerden oluşuyor. Almanya'dan KKTC'ye, Bosna Hersek'ten Finlandiya'ya çok sayıda ülkede sergilediği gösterilerle birçok ödül alan topluluk; sosyal sorumluluk ve kültürel bilinç çerçevesinde gerçekleştirdiği etkinliklerle zengin kültürümüzü ve halk oyunlarımızı yozlaştırmadan, bozulmadan yeni nesillere aktarmayı hedefliyor.

Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festivallere katılarak Türk kültürünün yaşatılmasına ve yeni nesillere aktarılmasına katkıda bulunan E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Halk Oyunları Bölümü 'Ekin' Gösteri Topluluğu; Türk motifli danslarını Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 15 Eylül 2012, Cumartesi akşamı Apollon Tapınağı'nda sahneledi.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12.?si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos ? 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.

Bilgi için: www.sidefestival.com

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Side Serbest Kullanım Türk Motifli Dans Side Festivali'nde Uluslararası Seyirciyle Buluştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement