Şiddete Karşı Kadın Forumu - Son Dakika
Güncel

Şiddete Karşı Kadın Forumu

Şiddete Karşı Kadın Forumu

Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Başkanı Orçun Masatçı'nın açılış konuşması ile başladı.

12.12.2011 15:44

Dikili Belediyesi, İzmir Yenikapı Tiyatrosu, Feminist Kadın Sanatçılar Platformu ve Dikili Kent Konseyi ile birlikte "Şiddete Karşı Kadın Forumu" düzenledi.

Daha sonra söz alan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Son günlerde kadına karşı artan şiddet olaylarını üzülerek izliyoruz. Bu duruma sessiz kalmamak gerekiyor. Bu sebeple bu forumun düzenlenmesini çok önemsiyor ve emeği geçen herkese tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Forum'da yapılan "12 Eylül Ceza Evlerinde Kadın Olmak" konulu söyleşiye Sevim Korkmaz, Günseli Kaya ve Ayşen Göreli konuşmacı olarak katıldı. Daha sonra tecavüz edilerek hunharca öldürülen İtalyan sanatçı Pippa Bacca Anısına Dikili Botanik Bahçesinde gönüllü Yüksel Mergen tarafından yapılan çiçekliğin slâyt gösterisi yapıldı. Yönetmen Bingöl Elmas'ın 'Pippa'ya Mektubum' adlı belgesel film gösterimi ardından Dikili Belediye Tiyatrosu 'Hüznün Coşkusu' adlı oyunu oynadı.

Şiddete Karşı Kadın Forumu'nun 2.bölümü ise 'Kadın ve Barış' adlı söyleşi ile başladı. Söyleşiye konuşmacı olarak Tiyatro Yönetmeni Kımız Bozkurt, Avukat Gizem Sayın, SKM Başkanı Çiçek Otlu ve Avukat Nurten Özdemir katıldılar.

Forum'da Dikili Kadın Dayanışma Merkezi gün boyu ürettikleri el ürünlerini sergilerken İzmir Sokak Sanatları Atölyesi de 'Canlı Heykel' performansı sergilediler. Gecenin son etkinliğinde Metin Güler tarafından 'Kırmızı Siyah Saatler' adlı şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Forum boyunca katılanlara Belediye Başkanı Osman Özgüven tarafından Dikili Olof Palme Barış Anıtı verildi ve Dikili'de Türkiye'nin her tarafından katılımcılar sağlanarak 'Kadın Meclisi' yapılması kararlaştırıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şiddete Karşı Kadın Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement