Sıbistan'a Oyları Nikoliç Topladı - Son Dakika
Güncel

Sıbistan'a Oyları Nikoliç Topladı

Sıbistan\'a Oyları Nikoliç Topladı

Sırbistan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini Sırp İlerici Partisi lideri aşırı sağcı Tomislav Nikoliç kazandı.

21.05.2012 04:16  Güncelleme: 08:37

Sırbistan'da düzenlenen ikinci tur Cumhurbaşkanlık seçimlerinin galibi Sırp Kalkınma Partisi lideri aşırı sağcı Tomislav Nikoliç oldu.

Sırp Kalkınma Partisi lideri Tomislav Nikoliç, seçimlerde 49.2 oy alarak Sırbistan'ın yeni Cumhurbaşkanı oldu. Nikoliç sandıkların yüzde 92'sinin açılmasının ardından parti binasına gelerek basın toplantısı düzenledi. Kendisine oy verenlere teşekkür eden Nikoliç Avrupa Birliği vazgeçmeyeceğini ve Kosova'nın bağımsızlığını asla kabul etmeyeceğini söyledi. Nikoliç ayrıca işsizliğin azaltmak için var gücüyle çalışacağını ifade etti.

Seçimlerde yüzde 47.6 oy alan Eski Cumhurbaşkanı ve Demokrat Parti (DS) adayı Boris Tadiç, seçimleri kaybetmesinin ardından düzenlediği basın Nikoliç'i kutladı. Tadiç, koalisyon durumunda başbakanlık görevini kabul etmeyeceğini ifade etti.

Kosova'da ise 100 bin Sırp, 28 seçim noktasında AGİT gözetiminde oylarını kullandı. Cumhurbaşkanılığı seçiminin sorunsuz gerçekleşmesi Kosova'da tansiyonu da düşürdü.

İlk kez radikal bir parti Sırbistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanırken Nikoliç'in galibiyeti ülkenin çeşitli yerlerinde coşkuyla kutlanıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sıbistan'a Oyları Nikoliç Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement