Şeyh Said Diyarbakır'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şeyh Said Diyarbakır'da Anıldı

Şeyh Said Diyarbakır\'da Anıldı

Azadi İnsiyatifi adı altında toplanan bir grup tarafından Şeyh Said'in asılarak idam edildiği Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda anma düzenlendi.

28.06.2012 16:39

Azadi İnsiyatifi adı altında toplanan bir grup tarafından Şeyh Said'in asılarak idam edildiği Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda anma düzenlendi.

Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'ndaki anmaya çok sayıda kişi katıldı. Azadi İnisiyatifi adına açıklamayı Adnan Fırat okudu. Fırat, Türkiye'nin kurucu iradesinin Kürdistan'ı hem milli hem de dini değerleriyle yok etmeye çalıştığı için Şeyh Said ve arkadaşlarının 1925 yılında buna rıza göstermediğini ileri sürdü. Kürtlerin iradesini dikkate alan yeni bir toplumsal sözleşmenin kaçınılmaz olduğunu kaydeden Fırat, "Kapsamlı bir ateşkes yapılmalı, savaş sona erdirilmeli ve tüm siyasi tutuklular serbest bırakılmalıdır. Yeni bir toplumsal sözleşme ile hak, adalet ve hürriyetler ışığında kurulacak yeni bir yönetim anlayışı hem Kürdistanlıların hem de tüm Türkiye'nin hayrına olacaktır. Yeni anayasada Kürdistan halkının kendini idare etmesi ve egemenliğin paylaşılması, Kürtçenin resmi dil olması ve ana dilde eğitim hakkı kabul edilmelidir" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra Şeyh Said ve arkadaşları için dua eden grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şeyh Said Diyarbakır'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement