Sevil Pamirol Almanya'daydı - Son Dakika
Güncel

Sevil Pamirol Almanya'daydı

Sevil Pamirol Almanya\'daydı

Kurban Bayramı'nı gurbetçi Türk aileleriyle kutlayan Pamirol Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil'i ziyaret etti.

12.11.2011 11:28

SEVİL PAMİROL: NÜRNBERG'TE YAŞAYAN TÜRKLER'İN ÇOCUKLARI, BAŞARILARIYLA TÜRKİYE'Yİ GURURLANDIRIYOR

Bursa Mudanya Belediye Meclisi eski üyesi ve CHP milletvekili adayı Sevil Pamirol, 1961 yılında başlayan Türk İşçi Göçü'nün 50'nci yılı nedeniyle Almanya'nın Nürnberg kentinde yapılan kutlamalara katıldı.

Gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelen Sevil Pamirol, Türkiye'nin Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil'i makamında ziyaret ederek Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının yaşamlarıyla ilgili bilgi aldı, görüş alışverişinde bulundu.

Türkler'in, İkinci Dünya Savaşı'nda yerle bir olan Almanya'nın ekonomisine büyük katkı yaptıklarını belirten Sevil Pamirol, bu ülkede yaşayan Türkler'in artık yabancı olmaktan çıktığını söyledi.

Türkler'in yaşam standartlarını yükselterek, eğitim alanında kendilerini geliştirip başarıya ulaştıklarına dikkat çeken Sevil Pamirol, "Almanya'ya işçi olarak gelen Türkler artık birçok sektörde yatırım yapan önemli bir işgücüne sahipler" dedi.

Pamirol, Türk vatandaşlarının farklı meslek dallarında Almanya'nın siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına katılmalarının da önemli olduğunu ifade etti.

Ziyarette Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil, Nürnberg kentinde dünyaya gelen ve hayatın birçok alanında başarıya ulaşan Türkler'in hayat hikayelerinden oluşan, konsolosluğun hazırladığı kitabı Sevil Pamirol'a hediye etti.

Konsolosluğun yaptığı bu çalışmanın Almanya'da bulunan Türk gençlerine yol gösterici ve teşvik edici olduğunu belirten Pamirol, çalışmasından dolayı Başkonsolos Ece Öztürk Çil'i kutladı.

Birçok olumlu gelişmeye rağmen Almanya'daki Türk vatandaşlarının halen devam eden sorunları bulunduğuna dikkat çeken Pamirol, bunların başında da çifte vatandaşlığın engellenmesi ve gümrüklerde oy kullanılamamasının geldiğini söyledi.

Türkler'e yönelik ırkçı saldırıların devam ettiğini ve çözülemeyen faili meçhul cinayetler bulunduğunu kaydeden Pamirol, sorunların Türk ve Alman hükümetlerinin ortak çalışması ile bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevil Pamirol Almanya'daydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement