SEÜ Rektörü HÜDA PAR'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

SEÜ Rektörü HÜDA PAR'ı Ziyaret Etti

SEÜ Rektörü HÜDA PAR\'ı Ziyaret Etti

Diyarbakır'da yeni açılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, beraberindeki heyetle birlikte HÜDA PAR'ı ziyaret etti.

05.09.2014 14:37

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve üniversite yöneticilerinden oluşan bir heyet Siyasi Partilere, STK'lara siyasi oluşumları ziyaret etme kapsamında yeni açılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hakkında bilgi vermek, hedef ve gayelerini anlatmak ve öneri almak amacıyla HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA PAR'ı ziyaret eden Selahaddin Eyyubi Üniversitesi heyetini HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki parti heyeti karşıladı. Üniversite hakkında bilgi veren üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, "Üniversitemizde 5 tane fakültemiz var. Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bir de Yabancı Diller Fakültemiz var ve Meslek Yüksekokullarımız var. En önem verdiğimiz bölüm ise İlahiyat Fakültesidir. Eğitimini de Arapça yapmak istiyoruz. Bununla ilgili gerek Suriye'den gerek Mısır'dan getirteceğimiz hocalarla Eğitim dilini Arapça olarak vereceğiz. Şu anda ilk öğrencilerimiz kaydoluyor. İnşallah faydalı oluruz" dedi.

Üniversitelerinde Yerel Diller Enstitüsü'nün olacağını belirten Rektör Doğan, "Dört tane enstitümüz var. Ama bunlar içerisinde en önem verdiğimiz ise Yerel Diller Enstitüsü'dür. Kuruluş amacı da Kürtçe yüksek lisans ve doktora programları olacak. Bölgede ciddi bir ihtiyaçtır bu. İnşallah bu bölümümüzle o ihtiyacı gidereceğiz" şeklinde belirtti.

Diyarbakır'da Selahaddin-i Eyyubi adında bir üniversitenin açılmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, üniversitenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SEÜ Rektörü HÜDA PAR'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement