'Sessiz Çığlık' Eylemleri Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

'Sessiz Çığlık' Eylemleri Devam Ediyor

\'Sessiz Çığlık\' Eylemleri Devam Ediyor

'Vardiya Bizde Platformu'nun düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemleri devam ediyor.

18.05.2013 12:56

'Vardiya Bizde Platformu'nun düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemleri devam ediyor.

Ergenekon ve Balyoz davalarında tutuklanan askerlerin haklarını aramak adına her hafta sonu Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli-Gölcük, Bursa, Antalya ve Trabzon- Beşikdüzü'nde gerçekleştirilen sessiz çığlık eylemi için kalabalık bir grup bugün de Sakarya Caddesi'nde biraraya geldi. Emekli subaylar ve tutuklu askerlerin eşlerinin gerçekleştirdiği eyleme bazı vatandaşlar da destek verdi.

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, yaptığı basın açıklamasında casusluk davası yüzünden tatbikatların yapılmadığını söyleyerek, Türkiye'nin adalardaki haklarının Yunanistan tarafından alındığını belirtti. Karakuş, 'sıfır sorun' politikasının Anneler Günü'nden bir gün önce anneleri ağlattığını kaydederek, Reyhanlı'daki patlamalar nedeniyle bütün Türkiye'ye Anneler Günü'nün zehir olduğunu söyledi. Karakuş, "Çözüm süreci ne kadar sözdeyse, komşularla sıfır sorun o kadar sözdedir. Meclis Çözüm Süreci Komisyonu Başkanı, 'toprağı vatan yapan, altında yatanlar değil, üstünde yaşayanlardır' diyordu ya. Yanlış Suriye siyaseti, BOP sonucu ölenler, ruhları şad olsun, toprağı vatan yapmadılar mı? Reyhanlı'da ölenler toprağı vatan yapmışlardır. Yaralananlar da gazidir" ifadelerini kullandı.

Eylemciler ellerinde tutuklu askerlerin fotoğraflarını ve 'Gerekçeli kararda delil yok, kanaat var', 'Tutsak olan Silivri değil, Türkiye', 'Suç yok, suçlu yok ama ceza var. Bu mu adalet' ve 'Balyoz Davası'nın kamera kayıtları televizyonda yayınlansın. Adına karar verilen Türk milleti gerçekleri öğrensin' yazılı dövizler taşıdılar. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Sessiz Çığlık' Eylemleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement