Serena Williams'a Yenilen Alman Tenisçi, Dünya Sıralamasında İkinciliğe Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Serena Williams'a Yenilen Alman Tenisçi, Dünya Sıralamasında İkinciliğe Yükseldi

Serena Williams\'a Yenilen Alman Tenisçi, Dünya Sıralamasında İkinciliğe Yükseldi

Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan maçta, Wimbledon'da daha önce 6 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams, bu yılın Avusturalya açık şampiyonu dört numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile Merkez Kort'ta karşı karşıya geldi.

10.07.2016 10:36

Londra'daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda oynanan maçta, Wimbledon'da daha önce 6 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams, bu yılın Avusturalya açık şampiyonu dört numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber ile Merkez Kort'ta karşı karşıya geldi. Serena Williams, 1 saat 21 dakika süren karşılaşmadan 7-5 ve 6-3'lük setlerle 2-0 galip ayrıldı.

Wimbledon'da 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 yıllarında şampiyonluğu olan 34 yaşındaki Serena Williams, mücadeleyi 13 "ace", 21 basit, 3 çift hatayla tamamladı. Alman Angelique Kerber'i ise karşılaşma boyunca 0 "ace", 9 basit, 1 çift hata yaptı.

EN YAŞLI SPORCU

Kariyerinin 64. grand slam turnuvasında mücadele eden ve 2015 yılındaki şampiyonluğu ile turnuvada zafer kazanan en yaşlı sporcu olan Serena Williams, 28. kez finale çıktı. Williams, oynadığı 28 final maçından sadece altısını kaybetti. ABD'li Serena Williams böylece kariyerindeki 22. grand slam zaferini kazandı.

2 MİLYON STERLİN ÖDÜL

Tek kadınlar şampiyonu olan ABD'li Serena Wiliams, 2 milyon sterlin ödülün de sahibi oldu. Grand slam turnuvalarında 304. galibiyetini alan Serena Williams, Wimbledon'da dokuz, toplamda 28. kez final oynadı. 34 yaşındaki tenisçi, bu final maçlarının 22'sinde şampiyonluk yaşadı. Serena Williams'ın Kerber'e karşı oynadığı maçlarda sonuçla beraber 6-2, üstünlüğü bulunuyor.

Williams ile Kerber bu yıl Avusturalya Açık finalinde karşılaşmış ve Alman tenisçi, Serena'yı 2-1 yenerek kariyerinin ilk grand slam zaferini elde etmişti.

İKİNCİ SIRAYA YÜKSELDİ

Büyük mücadele vererek final kadar yükselen Alman Angelique Keber ise bu başarısıyla dünya sıralamasında ikinci sıraya yükseldi ve ayrıca 1 milyon sterlin ödülün de sahibi oldu. Alman raket bu yıl Avusturalya Açık'ta şampiyon olmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Serena Williams'a Yenilen Alman Tenisçi, Dünya Sıralamasında İkinciliğe Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement