Sendikacılar Sordu, Başkan Yanıtladı - Son Dakika
Güncel

Sendikacılar Sordu, Başkan Yanıtladı

Sendikacılar Sordu, Başkan Yanıtladı

Aziz Kocaoğlu, Türk-İş 3. Bölge Temsilciği'ni ziyaret ederek şube başkanlarının soruları yanıtladı.

18.12.2012 09:18

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk-İş 3. Bölge Temsilciği'ni ziyaret ederek şube başkanlarının soruları yanıtladı. Bayraklı'da kent dönüşümü yapılacak alanlarda oturan vatandaşlara "Yerinizi satmayın" uyarısı yapan Başkan Kocaoğlu, "Merkezi yönetim İzmir'den aldığı parayı bir yıllığına İzmir'e geri verse, bu kenti kimse tutamaz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'ni ziyaret ederek Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ve şube başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, emek kesiminin sorunları ve örgütlenmeye ilişkin yaklaşımların ele alındığı toplantıda ayrıca belediye hizmetlerine yönelik soruları da yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar hakkındaki bir soru üzerine, Bayraklı'da 600 dönümlük bir alanın ihale sürecinde olduklarını söyledi. Değer tespitlerinin halen yapıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, bir sendikacının dile getirdiği "Bazı kişiler Bayraklı'da denize nazır arazilere talip olarak çeşitli değerler biçiyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

"İlçe belediye başkanları da, biz de aynı şeyi söylüyoruz 'satmayın yerinizi'. 3-4 kuşaktır burada yaşamışsınız. Kent dönüşümü gelecek diye yıllarca beklemişsiniz. Niye satıyorsunuz, satmayın! Biz kesinlikle yerinde dönüşümü savunuyoruz. Kimseyi de mağdur etmeyeceğiz. Bayraklı'da bugün park yok, sadece bina var. Burayı yaşanılası bir yer yapmak zorundayız. Kent dönüşümü sadece binayı sağlamlaştırmak değildir. Yerinde, aynı yerde dönüşecek. Bu ülkede hiç kimse bir diğerinden üstün değil. Hepimiz eşitiz. Ben de orada oturacağım, sen de oturacaksın."

"İzmir'e 'köy' diyen utanır"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı kesimler tarafından sıkça işlenen "İzmir'in köye dönüştüğü" şeklindeki iddiaların dile getirilmesi üzerine şunları kaydetti:

"İzmir gelişmişlik kriterleri açısından her bakımdan Türkiye birincisidir. İzmir'de gecekondular var da Ankara'da, İstanbul'da yok mu? Çarpık kentleşme diğer yerlerde yok mu? İzmir'in yaşam standardı yüksek. Ekonomisi güçlü. Eğitimli nüfus oranı çok fazla. İzmir'e köy diyenler, önce Manisa ile arasındaki teşvik farkını kaldırsın. İzmir Türkiye'de istisna olarak 1980'den sonra hiçbir yerden destek almadan kendi göbeğini kendisi kesebilen bir kent. İzmir her sene merkezi bütçeye 20 milyar katkı veren bir il. Merkezi yönetim İzmir'den aldığı parayı bir yıllığına İzmir'e geri verse, bu kenti kimse tutamaz. Bunu herkes biliyor. Bizim bu kadar az olanakla yaptığımız çalışmaları hiç bir il yapmadı çünkü. 11 km. metroyu 94 km'ye çıkardık. 1,5 milyar liradan fazla Hazine'ye borç ödedik. 400 milyon liraya fuar yapıyoruz. Kent dönüşümünü Kadifekale'de bırakıp gittiler, biz 250 milyon lira para harcadık. Arıtmada Türkiye'de birinciyiz. Köyde arıtma mı olur? Arıtmaları bitirdik, şimdi körfezi temizliyoruz. Avrupa'dan gelenler İzmir'i öve öve bitiremiyor. Yalan mı söylüyor bu insanlar? Bu iddialar, İzmir'de yerel yönetimi almak için izlenen bir politikanın ürünüdür."

"Çöp değil, sanayi ürünü"

Başkan Kocaoğlu kurulacak evsel atık bertaraf tesisi konusundaki soruları da yanıtladı. Evsel atıkların artık bir sanayi ürününe dönüştüğünü vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurulacak bertaraf tesisinin kapalı sistemle çalışan ve gelişmiş teknolojik donanıma sahip bir tesis olacağını sürekli anlattıklarını söyledi. Halkın sağlığını düşünmemelerinin söz konusu olamayacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Biz bu kentin menfaatine olmayan bir işi yapmayız" diye konuştu. Bu tesisin mutlaka en uygun yere yapılmak zorunda olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Tüm tedbirler alınarak en uygun teknolojiyle yapılacak. Bunda gocunacak bir şey varsa, bu kentin tümünden sorumlu belediye başkanı olarak önce ben gocunurum" dedi.

Başkan Kocaoğlu'na işçi teşekkürü

Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk ise yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından övgüyle söz ederek "Kendi kaynaklarıyla yatırım yapan ve bunları halk için yapan, halkın yaşamını kolaylaştıran Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi. Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron işçiliğinin kaldırılmasının önemine vurgu yaparak, Başkan Kocaoğlu'nun örgütlü toplum adına çok büyük bir iş başardığını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sendikacılar Sordu, Başkan Yanıtladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement