Sen Engelliyorsun! - Son Dakika
Güncel

Sen Engelliyorsun!

Sen Engelliyorsun!

Balıkesir çarşı içinde dolaşırlarken karşılaştıkları engelleri ve çözümlerini söyleyip insanların biraz daha duyarlı olmalarını istediler.

10.05.2013 16:07

Fatih Korkmaz ve Lütfi Çakır toplumun daha duyarlı olması için engelli rampalarında park etmiş araçlara SEN ENGELLİYORSUN!.. diye hazırladıkları el ilanlarını bıraktılar. Balıkesir çarşı içinde dolaşırlarken karşılaştıkları engelleri ve çözümlerini söyleyip insanların biraz daha duyarlı olmalarını istediler. Örneğin hemen hemen hiçbir esnafın dükkanına giremediklerini, canları istese bile herhangi bir yerden kolaylıkla alış veriş yapamadıklarından yakındılar. Fatih Korkmaz Eşikleri çok yüksek dükkanları gösterirken "Buralarda bizim paramız geçmiyor" diye söyleniyordu.

Kuvayi Milliye müzesinin önüne geldiklerinde de hiç giremediklerinden, hep arkadaşlarından dinlediklerinden bahsettiler, yine aynı eşik ve merdivenler özürlüleri hiç düşünmeden yapılmıştı çünkü. Sizden de ricamız fotoğraflardaki görüntülere göz atıp onların yerine kendinizi koymanızdır. Dilediğiniz yerde yemek yiyebilir, alış veriş yapabilir, önünüze çıkan ilk çeşmeden kana kana su içebilirsiniz. Müzelere, sinemalara, tiyatro ve konserlere gidip hayatın tadını çıkarabilirsiniz. Onlar bunları yapamıyorlar, ne kadar zor olduğunu anlamanızı kolaylaştıracak bir formülümüz var. 10 – 16 mayıs engelliler haftası yaklaşıyor. Bir gün ama sadece bir gün kendinizi bunlardan mahrum tutun.

Tekerleğin çıkamayacağı eşiklerden geçmeyin, merdivenlerden çıkmayın ve tekerlekli sandalyenin eninden geniş kapılardan girmeyin, göreceksiniz ki aslında kıymetini hiç bilmediğiniz bu ayrıntılar sizin için ne kadar değerliymiş.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sen Engelliyorsun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement