Semih Özakça ve Nuriye Gülmen 324 Günlük Açlık Grevini Sonlandırdı - Son Dakika
Güncel

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen 324 Günlük Açlık Grevini Sonlandırdı

OHAL İnceleme Komisyonu'nun, işe iade taleplerini reddetmesi ile birlikte bir açıklama yapan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen 324 günlük açlık grevlerini sonlandırdıklarını açıkladı.

26.01.2018 14:19  Güncelleme: 14:20

Bugün toplanan OHAL İnceleme Komisyonu, 324 gündür açlık grevinde olan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in işe iade taleplerini reddetmişti.

Bunun üzerine iki eski eğitimci açıklama yaparak açlık grevlerini sonlandırdıklarını duyurdu.

"YARGIYA BAŞVURACAĞIZ"

Nuriye Gülmen karar sonrası şunları söyledi

"Biz direnişimizi çok sevdik, çok seviyoruz. Her geçen gün daha da özgürleştiğimizi hissettik. Korktuk mu, korktuk. 9 Kasım 2016'da Yüksel'e çıktığımda bir yazı kaleme almıştım. 'Biz buradayız diye haykırmazsak, daha çok kurban vermeye devam edeceğiz. Direnenlerin dönüşenlerin ve teslim olmayanların hikayesini bekliyorlar. Geleceğin öğretmenleri dönüp baktıklarında geride bir boşluk olmasın diye, onurumuzu koruyalım diye çıkmıştı bu direniş. Direnişimiz onurumuzu kurtardı. OHAL'in karanlığını yardığı için direnişimizi seviyoruz. Tüm saldırılardan güçle çıktık. Bugün ilk günden daha güçlüyüz. Kocaman bir biz var bugün. Dün OHAL Komisyonunun hakkımızda işe iademizle ilgili kararları tebliğ aldık. Yargı yoluna başvuracağız. Açlık grevimizi sonlandırıyoruz. Mücadelemiz bitmedi."

Semih Özakça ve Nuriye Gülmen 324 Günlük Açlık Grevini Sonlandırdı

Son Dakika Güncel Semih Özakça ve Nuriye Gülmen 324 Günlük Açlık Grevini Sonlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement