Şemdinli'de Çatışma - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de Çatışma

Şemdinli\'de Çatışma

Şemdinli Yakınlarında Çatışma Meydana Geldi. Çatışmada 3 Korucu Yaralandı.

18.06.2010 10:17  Güncelleme: 10:46

Olay, gece saat 02.00 sıralarında İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan Konur Köyü ile Uğuraçan Köyü arasındaki Dere Mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre operasyona çıkan askeri birliğin geçişi sırasında, yol güzergahı üzerinde bulunan korucularla iletişim eksikliği yaşandı.

Açılan ateşle çıkan çatışmada koruculardan Emrullah Demir yaşamını yitiriken, İsmet Demir, Mahir Demir, Ziyap Sebik yaralandı. Yaralı korucular, askeri helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.Hakkari Valisi Muammer Türker, olayın araştırıldığını daha sonra açıklama yapacaklarını söyledi. Vali Türker, askeri kaynaklardan henüz bilgi almadığını, savcılığın konuyla ilgili araştırma yaptığını söyledi.

KELKİT KIRSALINDA 3 TERÖRİST SAĞ ELE GEÇİRİLDİ

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesi kırsal alanında yapılan operasyonda 3 PKK'lı terörist ölü, 2 terörist ise sağ ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 20.15 sularında Gümüşhane ve Erzincan Emniyeti'nin yaptığı istihbarat çalışması sonucu, Kelkit'in güney bölgesi kırsalında PKK'lı bir terörist grubun varlığı tesbit edildi. Düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık veren teröristlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. 2 teröristin de sağ olarak yakalandığı operasyon, genişleyerek devam ediyor.

Kaçan teröristlerin sayısının 7 olduğu belirtiliyor. Operasyon sebebiyle Erzincan-Gümüşhane D-100 karayolu, operasyon saatinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Kaçan teröristleri yakalamak için havadan ve karadan operasyonlar devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement