Selçuk Üniversitesi'nden YÖK'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi'nden YÖK'e Tepki

Selçuk Üniversitesi\'nden YÖK\'e Tepki

Selçuk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversiteye bağlı 1'i tıp fakültesi olmak üzere 3 fakültenin geçen yıl kurulan ve henüz eğitime başlamamış olan Konya Üniversitesi'ne bağlanması yönünde aldığı tavsiye kararına tepki gösterdi.

06.12.2011 15:40

Selçuk Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK), üniversiteye bağlı 1'i tıp fakültesi olmak üzere 3 fakültenin geçen yıl kurulan ve henüz eğitime başlamamış olan Konya Üniversitesi'ne bağlanması yönünde aldığı tavsiye kararına tepki gösterdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan öncülüğünde, rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürlerinden oluşan senato kurulu üyeleri, bugün olağanüstü toplantı yaparak tavsiye kararını değerlendirdi.

Toplantının ardından açıklama yapan rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kurulu'nun 30 Kasım 2011 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantısında Selçuk Üniversitesi'ne bağlı Meram Tıp Fakültesi, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi'nin Konya Üniversitesi'ne bağlanması konusunda oy çokluğu ile tavsiye kararı alınmıştır. Tavsiye kararının Yükseköğretim Kurulu Başkanı'nın ve bir Başkanvekili'nin muhalefet şerhine rağmen alındığı hususu çeşitli basın organlarınca ifade edilmiştir. Alınan karar tavsiye mahiyetinde olsa bile Konya halkı, üniversitemiz, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz açısından kesinlikle kabul edilemez bulunmuştur. Çünkü, her hangi bir teknik ve fizibilite çalışması yapılmadan, bilimsel bir dayanağı olmadan alınan ani tavsiye kararı kabul edilemez."

Üç fakültenin Selçuk Üniversitesi'nden koparılmasının üniversiteye ciddi zarar vereceğine dikkat çeken Prof. Dr. Süleyman Okudan, "Meram Tıp Fakültesi'nin Selçuk Üniversitesi'nden koparılması, Selçuk Üniversitesi'ndeki yükselen akademik başarı grafiğini olumsuz etkileyecektir. Üniversitemizdeki bilimsel araştırmaların finanse edildiği Bilimsel Araştırmalar Fonu kaynaklarının yüzde 80'i Meram Tıp Fakültesi'nden sağlanmaktadır. Başka bir üniversiteye bağlanılmak istenilen fakültelerde 13 bine yakın öğrenci, 500'e yakın öğretim üyesi ve 500'e yakın öğretim elemanı bulunmaktadır. Ülkemizin en büyük ve köklü üniversitelerinden birinin mensubu iken henüz kurulan bir üniversiteye bağlanmak sözü edilen kişilere yönelik bilimsel dayanağı olmayan adaletsiz bir uygulamadır. "diye konuştu.

Rektör Okudan, Konyalı bakan, milletvekilleri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının üniversiteye çok büyük katkı sağladıkları ve bu konuda da duyarlı davranacaklarına inandığını sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi'nden YÖK'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement