Selçuk Üniversitesi'nde Yeni Rektör Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi'nde Yeni Rektör Göreve Başladı

Selçuk Üniversitesi\'nde Yeni Rektör Göreve Başladı

Konya'da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman Okudan, görevini Prof.Dr.Hakkı Gökbel'e devretti.

27.12.2011 13:29

Konya'da Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, görevini Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e devretti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bugün Rektörlük makamında düzenlenen törenle Prof. Dr. Süleyman Okudan'dan görevi teslim aldı. 8 yıldır görevde bulunan ve Selçuk Üniversitesi'nin yeni bir enerjiye ihtiyaçının olduğunu belirten Prof. Dr. Okudan, "8 yıl boyunca idari ve akademik personelle hep beraber hareket ederek ortaya koyduğumuz ideali gerçekleştirmeye çalıştık. Selçuk Üniversitesi'ni değiştirdik, artık geliştirme zamanı diyoruz. Rektör Prof. Dr. Gökbel'in Selçuk Üniversitesi'ni çok ileriye götüreceğine inanıyorum" dedi.

Selçuk Üniversitesi'nin 3 fakültesinin Konya Üniversitesi'ne bağlanmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu karanının bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandığını ifade eden Prof. Dr. Gökbel, ise şunları söyledi:

"Bu süreçte Selçuk Üniversitesi'nin zarar görmemesi gerekiyor. 2010 yılı verilerine göre Bilimsel Araştırma Projesi Koordinatörlüğü'ne (BAP) ayırdığımız kaynakların yüzde 76'sı Meram Tıp Fakültesi'nden elde edilmiştir. Selçuk Üniversitesi'nin bundan sonraki süreçte çok ciddi desteğe ihtiyacı olacak. Özellikle Selçuklu Tıp Fakültesi'ne büyük destek verilmesi gerekir."

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve öğretim üyeleri, Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı Rektörlük binası önünden uğurladı. Akademik ve idari personelle vedalaşan Prof. Dr. Okudan'ın oldukça duygulandığı gözlendi. Prof. Dr. Okudan, gözyaşları ve alkışlar arasında Rektörlük'ten ayrıldı. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi'nde Yeni Rektör Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement