Selcan'ı Kızamık Öldürmemiş! - Son Dakika
Güncel

Selcan'ı Kızamık Öldürmemiş!

Selcan\'ı Kızamık Öldürmemiş!

Sağlık Bakanlığı, kızamıktan öldüğü söylenilen 6 yaşındaki Selcan Köseceli'yle ilgili iddialara son noktayı koydu.

15.04.2013 18:46  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren ve ailesinin kızamıktan öldüğünü söylediği 6 yaşındaki Selcan Köseceli'nin beyin felci hastalığından öldüğünü açıkladı.

Şanlıurfa'dan Nurdağı'na gelen ve burada tarım işçiliği yapan Köseceli çiftinin kızları Selcan, dün tedavi gördüğü İslahiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Ölümü ile ailesini yasa boğan Selcan'ın babası Halil Köseceli, kızının kızamık hastalığından dolayı öldüğünü ifade etti.

Küçük kızın ölüm haberinin gazetelerde yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yaptı ve Selcan Köseceli'nin ölüm nedeninin iddia edildiği gibi kızamık olmadığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2005 yılından bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde yurt dışı kaynaklı kızamık virüsünün görüldüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Nitekim bir süredir, yurtdışı kaynaklı vakalarla ilişkili kızamık vakaları ülkemizde de görülmektedir. Bakanlığımız tarafından kızamık vakası tespit edilen bölgelerde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda, vaka kümelenmesi görülen illerde yaygın kızamık içeren aşı uygulaması da dahil olmak üzere gereken çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Kızamık hastalığı nedeniyle şimdiye kadar ölüm vakası bildirilmemiştir. Gaziantep'te bir çocuğun kızamık hastalığı nedeniyle öldüğüne ilişkin haberler üzerine yapılan incelemede; söz konusu vakada ölüm sebebi olarak kızamık hastalığının düşünülmediği belirlenmiştir. Vakanın Serebral Palsi (beyin felci) hastası olduğu, yaklaşık 2.5 aydır şikayetleri nedeniyle takiplerinin devam ettiği tespit edilmiştir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selcan'ı Kızamık Öldürmemiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement