Selahattin Eyyubi 13 Program Daha Açtı - Son Dakika
Güncel

Selahattin Eyyubi 13 Program Daha Açtı

Selahattin Eyyubi 13 Program Daha Açtı

İlk yılında 5 programa öğrenci alan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (SEU), ikinci yılında 13 program daha açtı.

01.06.2015 10:19

Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi, yüksek eğitime farklı bir soluk getirdi. Birinci yılında 5 programla ilk öğrencilerini alan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi, adım adım büyüyor. İkinci yılında program sayısını 18'e çıkaran SEU, 2015–2016 Eğitim-Öğretim döneminde yeni yerleşkesinde binin üzerinde öğrenciye eğitim verecek. Üniversite, Rektör Prof. Dr. Ekrem Doğan'ın yönetiminde kaliteli bir yüksek eğitim veriyor. Alanlarında yetkin 15 profesör, 10 doçent olmak üzere 100'ü aşkın bir akademisyen kadrosu oluşturuldu.

SEU, birinci yılında yüksek lisans programı açan ender üniversitelerden oldu. İşletme alanında yüksek lisans programı açan SEU, 2015-2016 Akademik yılında da Hemşirelik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İş Sağlığı Güvenliği ve Mimarlık alanında yüksek lisans programları açacak.

SEU'den NBA'ye

SEU, eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de adından söz ettirdi. İlk yılında kurduğu SEU Basket ile gençler kategorisinde Diyarbakır'da namağlup şampiyon oldu. SEU Basket'in yıldızları ise, bölge şampiyonu olarak Balıkesir'deki Anadolu Şampiyonasında boy gösterdi. SEU Basket'in yetenekli oyuncusu Demhat Bademkıran, Profesyonel basketbol ligi NBA'nin alt ligi NCAA elemelerine katılmaya hak kazandı. Şu anda Amerika'da olan Demhat, Temmmuz ayındaki elemeleri de geçmesi halinde burada hem üniversite okuyacak hem de basketbol yeteneklerini geliştirecek.

Üniversite ilk yılında SEU CUP adıyla iki kez Sınıflar Arası Halı Saha Futbol Turnuvası düzenledi. Bunun yanı sıra masa tenisi ve voleybol turnuvaları da gerçekleştirildi. Öğrenci kulüplerinin de işbirliği üniversitede birbirinden renkli sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenlendi. Kan bağışı kampanyası, Aşure etkinliği, Nevruz Kutlaması, Şeb-i Arus töreni, Karadeniz gezisi, rafting, müzik dinletileri, seminer ve konferanslar bunlardan sadece bir kısmını oluşturuyor.

Kaliteli Yüksek Eğitimi Halka Sunuyor

SEU, sadece öğrencilerine değil, farklı kurs ve sertifikasyon programlarıyla verdiği kaliteli eğitim hizmetlerinden toplumun her kesimini yararlandırdı. Başta Yabancı Dil Sınavı olarak üzere, dil öğrenmek isteyenlere yönelik çeşitli kurslar düzenlendi. Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği ve herkese açık Eğitim Koçluğu sertifika programı gerçekleştirildi. Diğer taraftan üniversitenin akademisyenleri, zaman zaman orta öğretim kurumlarında öğrencilere, 'motivasyon', 'zamanı iyi kullan', 'planlı yaşam' ve 'hedef belirleme' konularında seminerler verdi.

SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, yüksek eğitim kurumu olmanın bilinciyle gençlerle ilgili görev ve sorumluluklarımızı yerine getirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Doğan, "Toplumun geleceği olan gençlerin mesleki becerileri kazacak, araştırma yöntemlerini öğretecek, sorumluluk sahibi ve erdemli bireyler olmaları için gerekli sosyal, psikolojik ve teknik alt yapıya sahip eğitim ve öğrenim ortamı sağlıyoruz. Bu sayede gençlerimiz yenilikçi, girişimci, özgür düşünce yeteneği kazanmış bireyler olarak yaşama kazandıracağız" dedi. Bunun yanında üniversitelerin sosyal, kültürel ve sprotif faaliyetleri gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Doğan, kaliteli eğitim-öğretimin yanında öğrencilerin yeteneklerini desteklemek ve geliştirmek için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden de geri kalmadıklarını kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Selahattin Eyyubi 13 Program Daha Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • : Lütfen Eczacılık bölümü açın:( 0 0 Yanıtla
  • : Eczacılık bölümü açılsın yaa:( 0 0 Yanıtla

Advertisement