Binlerce Kişi Berkin Elvan İçin Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi Berkin Elvan İçin Yürüdü

Binlerce Kişi Berkin Elvan İçin Yürüdü

Gezi olaylarında polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı anma etkinliğinde, binlerce kişi Okmeydanı'ndan Feriköy Mezarlığı'na yürüdü.

07.03.2015 13:30  Güncelleme: 16:27

Gezi Parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için anma etkinliği düzenlendi. Berkin Elvan, vurulduğu yerde anıldı. Anmaya, annesi Gülsüm, babası Sami Elvan ve milletvekilleri katıldı.

BİNLERCE KİŞİ MAZARLIĞA YÜRÜYOR

Okmeydanı Cemevi'nde başlayan anma, Berkin'in vurulduğu yerde devam etti. Pankart ve sloganlar eşliğinde binlerce kişi, Okmeydanı'ndan Feriköy Mezarlığı'na yürüdü.

POLİS TAKİP ETTİ

Polis ekipleri, kalabalığın yürüyüş istikametindeki yolları trafiğe kapattı. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri de yürüyen grubun arkasından takip etti.

CEMEVİNDE YEMEK VERİLDİ

İlk olarak Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde yemek verildi. Törene CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'li Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Berkin Elvan'ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Selahattin Demirtaş'ın anmaya eşi Başak Demirtaş'la birlikte katılması dikkat çekti.

POLİS OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Okmeydanı girişi Berkin Elvan'ın fotoğraflarından oluşan pankartlarla süslendi. Öte yandan Okmeydanı ve çevresinde polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

SAMİ ELVAN: BU ÜLKEDE ADALET YOK

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Bugün Berkin'imizin yıl yemeği var. Ondan sonra da örf adetlerimize göre mezarına gitmeyi düşünüyoruz" dedi. Bugün ülkede adaletin olmadığını söyleyen Sami Elvan, "Hala Berkin'in katillerinin ortada olmadığını görüyoruz. Hala Berkin'in katilleri hayatlarını devam ettiriyor. Ama bizim çocuğumuz ortada yok. Herkesin bu davanın peşinde olmasını istiyorum" diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN: BERKİN İÇİN FATİHA OKUMAYA GELDİK

Gezi parkı olayları sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenen anma törenine CHP geniş bir heyetle katılıyor. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Berkin Elvan için dağıtılan lokmadan yedi.

DEMİRTAŞ: YÜZLERCE ÇOCUK SOKAKLARDA KATLEDİLDİ

Anmaya katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "12 yıllık AKP iktidarı döneminde yüzlerce çocuk, sokaklarda katledildi. Bunların bir tanesiyle alakalı olarak bu ülkenin başbakanı ya da cumhurbaşkanı üzüntü ifade eden cümle kurmadı, kuramadı" dedi.

"İNTİKAMLA OLMAZ"

Berkin'in intikamını almak gibi bir yaklaşım olmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş, "Ama Berkin gibi evlatlarımızın böyle aleni katliamlarını durdurmak için de bu ülkede hukuku, kurumsallaşmış bir demokrasiyi hakim kılmamız lazım. Bizim arkasına sığınacağım kavram, intikam değil, hukuk çerçevesinde hesap sormak olmalıdır. Bu hesabı da Türkiye'nin ilericileri, demokratları sorabilir ancak" dedi.


Emekli Albay Dursun Çiçek, HDP'li Selahattin Demirtaş ve HDP heyetiyle yan yana oturdu.

DURSUN ÇİÇEK HDP'LİLERLE BİRLİKTE OTURDU

Anmaya CHP'den Milletvekili aday Adaylığı başvurusu yapan Ergenekon ve Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de katıldı. HDP heyetinin cemevi yönetimini ziyareti sırasında Çiçek de ordaydı. Çiçek, Demirtaş ve HDP heyetiyle aynı koltukta yan yana oturdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi Berkin Elvan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • döşemeci geldi: akp dönemi en çok çocukların öldürüldüğü dönemdir. çünkü toplumdan ve örgitlenmeden korkuyorlar 18 14 Yanıtla
  • ÖMER: ALEVİLER ÖZ VE ÖZ TÜRKMENLERDİR. BİR KISIMDA ALEVİ KÜRT OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEDİR. HDP/PKK KÜRTLERDEN SONRA ALEVİLERDENDE NASIL OY ALIRIZ DAVASINDADIR. DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VARDIR. İMRALIDAKİ ADAM TALİMATI ÖYLE. OYUNLARA GELMEYİN. ALEVİYİM TÜRKÜM ALLAHA ŞÜKÜR HDP/PKK İLE İŞİM OLMAZ. 26 4 Yanıtla
  • hasan: tam kadro pkk orada baska ne beklenirdi zaten neyi hala savunuyorlar anlamadim hersey ortada kardesim hepsi vatan hainleri lanet olsun. 25 1 Yanıtla
  • döşemeci geldi: artık akp zihniyeti yok olmaya mahkumdur gerçek halk iktidarı yakındır 11 15 Yanıtla
  • Erzurumlu: Oylar. Ak. Partiye 8 15 Yanıtla
  • TAŞKINLIK: BU BİR TAŞKINLIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR. SADECE ŞOV YAPILIYOR. 19 4 Yanıtla
  • sosyalist: Selahattin baskan solun tek lideri olmustur ve ilkeli bir insan saygi duymak lazim turkiye icin buyuk sans degerlendirmek lazim 13 9 Yanıtla
  • MEHMET: Bu hdp ve chp aynı zihniyet çoğu zaman. Bu hdp baktı kürtlerden yeteri oy alamadı alevilere dadandı şimdide. 9 11 Yanıtla
  • İSTANBULU TÜRK: adam gibi adam sıladın demirtaş OYUM HDP YEEEEEEEEEEE 9 11 Yanıtla
  • AKKOYUN ÇOBANI: LA AKKOYUNLAR MAKARNA BİTTİ BİRAZDA SULU OTLAK YERLERE GİDİN 6 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement