Şehitleri Çorba ve Hoşaf İçerek Andılar - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Çorba ve Hoşaf İçerek Andılar

Şehitleri Çorba ve Hoşaf İçerek Andılar

Beylikdüzü Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümünde şehitleri unutmadı.

18.03.2013 14:33

Beylikdüzü Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 98. yıl dönümünde şehitleri unutmadı. Başkan Yusuf Uzun, gaziler ve çocuklarla birlikte çorba ile hoşaf içti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anma programı, Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, şehit ve gazi aileleri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program çerçevesinde 'Bir Devrin Battığı Yer' adlı Çanakkale Savaşı'nı anlatan slayt gösterisi izlenerek Nusret mayın gemisi, denizin altından döşenmiş mayınlar, İngiliz ve Fransız donanması, müttefiklerin genel çıkarma planları, savaş zamanında ordu dağılımı, yaşananlar ve geride kalanlar ile Çanakkale'nin geçilemeyeceği anlatıldı. Slayt gösterisinin ardından Çanakkale Destanı oratoryo şeklinde hep bir ağızdan okunarak gösteriler gerçekleştirildi.

Yusuf Uzun, "98 yıl önce 250 bin civarında şehit vererek düşmanlar bu vatandan uzaklaştırılmıştır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milleti olarak eğer bağımsız milletler ve devletler arasında yer işgal ediyorsak bunu ecdadımıza, gerçekten canlarını hiç düşünmeksizin, vatanları uğuruna feda edebilmelerine borçluyuz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

ASKERLER TARAFINDAN ÇORBA VE HOŞAFLAR DAĞITILDI

Program sonrasında Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde askerler tarafından vatandaşlara çorba ve hoşaf dağıtıldı. Aralarında çocukların, gençlerin, yaşlıların, gazilerin de olduğu sofrada hep birlikte hoşaflar ve çorbalar içildi.

Çanakkale ruhunu ve o günleri unutturmamak için Çanakkale'de savaşan gaziler ve şehitlerin yemiş olduğu çorba ile hoşafı vatandaşlara ikram ettiklerini söyleyen Uzun, "Bize biraz torpil yapmışlar. Çorba ve hoşaf, malzeme bu kadar bol değildir Çanakkale şehitlerimiz açısından ama biz bir an olsun onları anabilmek, o günü anabilmek adına çorbadan ve hoşaftan oluşan bir menüyü vatandaşlarımıza ikram ettik" diye konuştu.

Bu geleneği yaşattıklarından dolayı çok duygulandıkların söyleyen Kıbrıs gazileri, "Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de bu anıları yaşadık, yoklukları biliyoruz. Günlerdir aç kaldık. Bunlara şükretmemiz lazım" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitleri Çorba ve Hoşaf İçerek Andılar - Son Dakika


Advertisement