Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'na Videolu Tanıtım - Son Dakika
Güncel

Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'na Videolu Tanıtım

Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası\'na Videolu Tanıtım

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin, Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yılı olan 2015’te kütüphanedeki kitap sayısını 1 milyona ulaştırmak için başlattığı kampanya sürüyor.

25.01.2014 11:18

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin, Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yılı olan 2015'te kütüphanedeki kitap sayısını 1 milyona ulaştırmak için başlattığı kampanya sürüyor. Kampanyaya dikkat çekebilmek için hazırlanan tanıtım videosu, paylaşım sitelerinde yayımlanmaya başlandı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, 5 yıl içerisinde kitap sayısında Milli Kütüphane'yi de geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

2015 yılında 1 milyon kitaba ulaşmayı hedefleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bu amaçla başlattığı "Şehitlerimiz için hedef: 1 Milyon Kitap" adlı kampanyaya dikkat çekmek için bir tanıtım videosu hazırladı. Hazırlanan video, paylaşım sitelerinde ilgiyle izleniyor.

Bu yıl sonunda 750 bin kitaba ulaşmayı hedefleyen ÇOMÜ Kütüphanesi, Çanakkale Savaşlarının 100'ncü yılı olan 2015'te 1 milyon kitap sayısına ulaşmayı amaçlıyor.

2015'te en büyük üniversite kütüphanesi olmayı hedeflediklerini söyleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Şu an üçüncü sıradayız Türkiye'de üniversite kütüphaneleri arasında. İstanbul, Ankara ve Çanakkale şeklinde sıralaması. ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ gibi üniversite kütüphanelerini geçmiş durumda. Fiziki olarak Kütüphaneyi yeterli hale getirmek de en büyük projelerimizden bir tanesiydi. Son 3 yıl içerisinde, ÇOMÜ Kütüphanesi'ne yapılan yatırım miktarı 20 milyon lirayı aştı. Buna 2014 yılı dahil değil. Dolayısıyla çok büyük bir emek var" dedi.

En büyük Türk kütüphanesi olmak gibi bir hedefleri olduğunu da söyleyen Laçiner, "Bu hızla devam edebilirsek 5 yıl içerisinde Milli Kütüphane'yi geçebiliriz. Yani, 'En büyük Türk kütüphanesi nerede?' diye sorulduğu zaman, 'Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi' dedirtebiliriz. 2015 yılında da ümidimiz Türkiye'nin en büyük üniversite kütüphanesi olmak" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehitler İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası'na Videolu Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement