''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' müzesi Kırşehir'de - Son Dakika
Güncel

''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' müzesi Kırşehir'de

\'\'Şehitler Diyarından Anadolu\'ya\'\' müzesi Kırşehir\'de

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resimlerin sergilendiği ''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' adlı gezici müze, ziyarete açıldı.

07.04.2014 18:57

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resimlerin sergilendiği ''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' adlı gezici müze, ziyarete açıldı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan gezici müzenin Cacabey Meydanı'ndaki açılışına, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan İçöz, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu ve öğrenciler katıldı.

Vali Çakacak, Çanakkale'yi anlatan müzeyi Kırşehir'de görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Çanakkale muharebelerinin Türk tarihinde önemli yere sahip olduğunu ifade eden Çakacak, şunları söyledi.

"Çanakkale, Türk milleti için bir dönüm noktasıdır ve tarihin akışını değiştirmiştir. 600 yıl 3 kıtada hüküm süren Osmanlı devleti, bir bir ellerindeki toprakları kaybetmiştir. Büyük devletlerinin donanmaları Çanakkale Boğazı'nda geçerek, bir milleti yok etmek istedi ancak Türk milletinin ruhu, birlik ve beraberliği, güçlü orduları, Çanakkale'den geçmesine izin vermedi. Büyük denilen orduların gemilerini Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömdüler. Türk milleti, Çanakkale'de tarih yazdı. Türk milleti, imkansızlık içinde imkansızı başardı. Tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin Çanakkale muharebelerini anlatan gezici müzemizi gezmesini umuyorum. Bu müzenin oluşmasında ve kentimize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise özellikle çocukların, tarihi görmeleri için bu müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini anlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Müzede, Çanakkale Savaşlarını anlatan tablolar ve bal mumu heykellerin yanı sıra, misket bombaları, Türk ve yabancı askerlere ait savaş malzemeleri yer alıyor.

Gezici müze, bir hafta ziyarete açık kalacak.

Muhabir: AYKUT AKTAŞ

Yayınlayan: Mustafa Yıldız

-çanakkale savaşları

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ''Şehitler Diyarından Anadolu'ya'' müzesi Kırşehir'de - Son Dakika


Advertisement