Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Törenle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Törenle Uğurlandı

Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Törenle Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, ayağından yaralanmasına rağmen görevini sürdürürken PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, Mardin'de düzenlenen töreninin ardından memleketi Mersin'e uğurlandı.

29.03.2016 12:43

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, ayağından yaralanmasına rağmen görevini sürdürürken PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, Mardin'de düzenlenen töreninin ardından memleketi Mersin'e uğurlandı.

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart tarihinde jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında önceki gün, teröristlerin bir evin girişine tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Uzman Çavuş İbrahim Etiz ile birlikte şehit olan Yüzbaşı Halil Özdemir için bugün 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve bir grup vatandaş katıldı.

Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in Türk Bayrağı'na sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başlayan tören, saygı duruşundan sonra şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Ardından Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, törende yaptığı konuşmada, terör örgütü mensuplarına yönelik icra edilen müşterek operasyonda, şehit olan Yüzbaşı Halil Özdemir'i şahadete uğurladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadılar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Şimdi siz de tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldunuz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak, vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun."

BABASI CENAZE NAMAZININ KILINMASINI İSTEDİ

Daha sonra şehit Yüzbaşı Halil Özdemir için İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duadan sonra da şehidin babası Necip Özdemir'in isteği üzerine, törende cenaze namazı da kılındı.

Törenin ardından şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Mersin'e uğurlandı. Uğurlamada şehit jandarma şehit Yüzbaşı Halil Özdemir'in eşi Pınar Özdemir, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuç İbrahim Etiz şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Törenle Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement