Şehit Yakınları Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları Kan Bağışında Bulundu

Şehit Yakınları Kan Bağışında Bulundu

Nevşehir'de, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği ile Kızılay'ın işbirliğinde, Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

18.03.2013 16:56  Güncelleme: 17:52

Nevşehir Damat İbrahim Paşa Bulvarı'nda bulunan boş bir işyerinde Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan yataklara gelen Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile şehit yakınları ve gaziler, gönüllü olarak kan bağışında bulundu.

Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Dr. Süleyman Kurt'un gözetimi altında yapılan kampanyada 40 ünite kan toplandığını belirtti.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, şehit ailelerinin daha önce vatana can vererek hizmet ettiğini, bugün ise kan bağışında bulunarak hayat kurtarmaya çalıştığını söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kızılay Kan Merkezi işbirliği ile düzenledikleri kan bağışı kampanyasına şehit yakınları ve gazilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Çiftçi, bir gün süren kampanyada 40 ünite kan toplandığını söyledi.

Bir ünite kanın hayat kurtardığını hatırlatan Çiftçi, bütün vatandaşları kan bağışında bulunmaya, sivil toplum kuruluşlarını da kampanyalar düzenleyerek öncülük etmeye davet etti.

Şehit kardeşi Nurcan Dağlı ise, canlar kurtarmak için herkesi kan bağışında bulunmaya davet ettiğini söyledi. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları Kan Bağışında Bulundu - Son Dakika


Advertisement