Şehit Yakınları, Devlet Övünç Madalyası Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Yakınları, Devlet Övünç Madalyası Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu

Şehit Yakınları, Devlet Övünç Madalyası Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu

Adana'da terörle mücadelede şehit düşen 2 asker ve 4 polisin ailesi ile 6 gazi polise Devlet Övünç Madalyası verildi.

05.01.2012 17:53

Adana'da terörle mücadelede şehit düşen 2 asker ve 4 polisin ailesi ile 6 gazi polise Devlet Övünç Madalyası verildi. Şehit yakınları ve gaziler törende gözyaşlarına boğulurken, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmada, "Vatanımızın bütünlüğünü korumak için sayısız şehit verdik. Gerekirse, bu uğurda 10 bin şehit daha veririz." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki 'Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde şehitlerle ilgili slayt gösterisini izleyen şehit yakınları, gaziler ve davetliler gözyaşlarını tutamadı. Slayt gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına, şehit yakınları ve gazilere madalyalarını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş takdim etti.

Vali Coş, şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferhat Erdem, Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay, Şehit Polis Memurları Muhiddin Aksoy, Adem Seyfioğlu, Sezer Hadi Sayar ve Ferdi Özkan yakınları ile gazi polis memurları Nurşat Durucan, Osman Usluca, Erkan Bektaş, Ürfet Çabuk, Ramazan Mercan ve Hakkı Demirkıran'a madalyalarını verdi.

ANNESİNİ TESELLİ EDEN 4 YAŞINDAKİ ŞEHİT POLİS OĞLU BERAT DUYGULANDIRDI

Şehit polis memuru Adem Seyfioğlu'nun madalyasını almak üzere sahneye 4 yaşındaki oğlu Bora Berat ile çıkan Fatma Dilara Seyfioğlu, eşinin fotoğrafı perdeye yansıtılınca "Bak baban oğlum" diye gösterip, gözyaşlarına boğuldu. Komiser üniformasıyla törene katılan şehit oğlu Bora Berat ise annesine "Ağlama anneciğim" diye teselli etmeye çalıştı. Vali Coş, minik Bora Berat'a madalya takmak için eğildiğinde, Berat "Ben evde takarım" diyerek madalyayı eline aldı. Şehit eşi Fatma Seyfioğlu, madalyayı alıp, oğlunun yakasına taktı. Minik Bora Berat, salondakileri asker selamıyla selamlayıp, sahneden ayrıldı.

ŞEHİT ASTSUBAY VE UZMAN ÇAVUŞUN MADALYALARINI KÜÇÜK KIZLARI ALDI

Vali Coş, şehit Jandarma Uzman Çavuş Harun Aslanbay'ın madalyasını ise kızları 4 yaşındaki Zehra Döndü ve 3 yaşındaki Zeynep Aslanbay'a verdi. Bu sırada şehit eşi Durdu Aslanbay, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ferhat Erdem'in kızı 3 yaşındaki Esma Bulem Erdem de sahneye annesi Ayşe Erdem ile çıktı. Vali Coş, madalyayı Esma Bulem Erdem'in yakasına takarken anne Ayşe Erdem'e de plaket takdim etti.

GEREKİRSE 10 BİN ŞEHİT DAHA VERİRİZ

Madalyaların verilmesinin ardından konuşan Vali Coş, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde böyle bir tören yapmanın çok önemli olduğunu belirtip, "Ülkemiz uğruna, bugüne kadar binlerce şehit verdik. Vatanımızın bütünlüğünü korumak için, gerekirse 10 bin şehit daha veririz. Ülkemizi bölmek isteyenler, tarihin hiçbir zamanında başarılı olamamışlardır ve bundan sonra da olamayacaktır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyete kadar var olacağının altını çizen Vali Coş, "5 Ocak Adana'nın kurtuluşu. Bu anlamlı günde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti elbette ebediyete kadar var olacaktır. Bu varlığını özgür ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmek için gerektiğinde şehitler ve gaziler vermeye devam edecektir. Türk milleti her türlü fedakarlığı yapacak güçtedir. Gerekirse on binlerce ve yüz binlerce şehit veririz ve hiçbir zaman bu toprakları düşman çizmesi altında bırakmayız" diye konuştu.

Törene Adana Milletvekilleri AK Parti'li Ali Küçükaydın, MHP'li Seyfettin Yılmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümeni ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve davetliler katıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Yakınları, Devlet Övünç Madalyası Töreninde Gözyaşlarına Boğuldu - Son Dakika


Advertisement