Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Osmaniye'ye Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Osmaniye'ye Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Osmaniye\'ye Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz'in cenazesi, bugün düzenlenen törenle memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

28.03.2016 11:38

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sürdürülen operasyon sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz'in cenazesi, bugün düzenlenen törenle memleketi Osmaniye'ye uğurlandı.

Nusaybin'de dün, güvenlik güçlerinin, PKK'lı teröristlerin bomba tuzakladıkları bir eve girmesiyle birlikte meydana gelen patlamada, Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Etiz için bugün 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda cenaze töreni düzenlendi. Havanın yağışlı olmasından dolayı salonda düzenlenen törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, şehidin yakınları, mesai arkadaşları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Tören, şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz'in Türk Bayrağına sarılı tabutunun katafalka konulması ile başladı. Özgeçmişin okunmasından sonra şehit İbrahim Etiz için İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun dua okudu. Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, yaptığı konuşmada terör örgütüne yönelik operasyonda, bir arkadaşlarını daha şehadete uğurladıklarını söyledi. Teğmen Çakmak, "Onlar aslında aramızdan hiç ayrılmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak, vatan için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz; sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" dedi.

Törenin ardından Nusaybin'de şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Osmaniye'ye uğurlandı. Uğurlamada şehit jandarma uzman çavuşun eşi uzun süre ağıt yakarak eşinin cenazesine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etiz, evli ve 2 kız çocuğu babasıydı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzman Çavuşun Cenazesi Osmaniye'ye Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement