Şehit Polis Güney, Şehadeti İstemiş (2) - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Güney, Şehadeti İstemiş (2)

Şehit Polis Güney, Şehadeti İstemiş (2)

ŞEHİDİN CENAZESİ SİVAS'A GELDİ Şehit polis memuru Ömer Güney'in cenazesi Şırnak'taki tören ardından askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirildi.

01.02.2016 14:55

ŞEHİDİN CENAZESİ SİVAS'A GELDİ

Şehit polis memuru Ömer Güney'in cenazesi Şırnak'taki tören ardından askeri uçakla öğlen saatlerinde Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na getirildi. Havaalanında şehit polis için karşılama töreni düzenlendi. Sivas Valisi Alim Barut, protokol üyeleri Emniyet Mensupları ve yakınlarının katıldığı karşılamada gözyaşları sel oldu. Karşılamaya gelen babası Sami Güney ile annesi Sevil ve kız kardeşi Dilek Güney'i koluna giren polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Karşılamaya gelen şehit annesi ve kız kardeşinin polis şapkası taktığı görüldü. Şehidin cenazesinin uçaktan indirilip cenaze aracına götürülüşü sırasında yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit ile birlikte Cizre'de özel harekat polisi olarak görev yapan dayısının oğlu Serdar Çetin de cenaze ile birlikte geldi. Çetin ve şehidin silah arkadaşlarını görenler sarılarak gözyaşı döktü. Yakınlarına sakinleştirmeye çalışan Serdar Çetin, "Ağlamayın, üzülmeyin. Kardeşim istediği en güzel mertebeye ulaştı" diye konuştu.

Şehidin çocukluk arkadaşı Osman Sait Deliser ise askeri kıyafet giyerek arkadaşını karşıladı. Konvoy eşliğinde Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürülen cenaze burada yakınlarına son kez gösterildi. Ardından yeniden cenaze aracına konularak Mimar Sinan Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Helallik alınması ardından şehidin cenazesi namazının kılınması için Ulu Cami'ye getirildi. - Barut

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Güney, Şehadeti İstemiş (2) - Son Dakika


Advertisement