Şehit Polis Babalarına Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Babalarına Devlet Övünç Madalyası

Şehit Polis Babalarına Devlet Övünç Madalyası

Edirne'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit polis memuru Cem Kerman ve Gökmen Şimşek'in babalarına Devlet Övünç Madalyası verildi.

18.03.2013 13:58

Edirne'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit polis memuru Cem Kerman ve Gökmen Şimşek'in babalarına Devlet Övünç Madalyası verildi. Şehit polis Cem Kerman'ın babası Ercan Kerman, "Hayvanlar ölür, insanlar ölmez. Şehitler de yüce alemde insan kardeşlerinin yüreklerinde bir nebze şefkat uyandırabilmek için feda ederler. Dolayısıyla onların mertebeleri aslında cennetten de öte" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıldönümü dolayısıyla Edirne'de tören düzenlendi. Sarayiçi'ndeki Balkan Şehitliği'nde düzenlenen tören, çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerler tarafından saygı atışıyla devam etti. Vali Hasan Duruer, Şehitlik Anı Defteri'ne duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından Çanakkale Savaşı'nda şehit olan askerler için dualar okundu. Bu sırada protokol üyeleri şehitliğe karanfil bıraktı. Programın ikinci bölümü, Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Biz Değil Miydik?' sergisinin açılışının ardından aynı isimli belgesel izlendi.

Daha sonra Hava Savunma Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Çanakkale'de yüz binlerce vatan evladının vatan ve bağımsızlık uruna hayatlarını feda ettiklerini ifade eden Bozkurt, "Bugün kahraman Mehmetçiğin boğazı geçmeye çalışan, yenilmez denilen birleşik armadaya 'Çanakkale geçilmez' dediği gündür. Bugün, dünyanın en kuvvetli ordusunun kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa tüm ümitlerinin Çanakkale sularına gömüldüğü gündür. Çanakkale Zaferi, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk ulusunun makus tarihini yendiği, tükendi denilen bir devletin şaha kalkarak dünyaya meydan okuduğu, düşmana zırhlılarına karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğin kahramanlık ve fedakarlığının eşsiz örneklerini vererek anıtlaştığı bir kahramanlık destanının nadir örneğidir" diye konuştu.

Hava Savunma Kurmay Yüzbaşı İsmail Bozkurt'un konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Çanakkale' konulu şiir yarışmasında ilk üçe giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine plaketleri verildi. Törene şehit polis Cem Kerman ile şehit polis Gökmen Şimşek'in aileleri de katılırken, şehit babaları Ercan Kerman ve Mustafa Şimşek'e Vali Hasan Duruer tarafından Devlet Övünç Madalyası verildi. Salonu dolduran izleyiciler iki şehit babasını da ayakta alkışladı.

"ŞEHİTLERİN MERTEBELERİ CENNETTEN DE ÖTE"

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonucu eşiyle birlikte şehit olan Komiser Cem Kerman'ın babası Ercan Kerman, her şehit cenazesinde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganının atıldığını belirterek, "Bu sloganın vatan bölünmez kısmına girmeyeceğim ama şehitler ölmez sloganının gerçek anlamını ben şöyle düşünüyorum. Hayvanlar ölür, insanlar ölmez. Şehitler de yüce alemde insan kardeşlerinin yüreklerinde bir nebze şefkat uyandırabilmek için feda ederler. Dolayısıyla onların mertebeleri aslında cennetten de öte" dedi.

Tören, İlhami Ertem Lisesi öğrencilerinin 'Hiç değişmez Bu Yazı, Kimimiz Şehit Oluruz, Kimimiz Gazi' isimli oratoryoyu seslendirmesi ile sona erdi. Törene Vali Hasan Duruer'in yanı sıra Belediye Başkanvekili Hakan İnci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, CHP Milletvekili Recep Gürkan, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Vardar, daire müdürleri, şehit aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Babalarına Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement