Şehit Abisini Çıldırtan Benzetme! - Son Dakika
Güncel

Şehit Abisini Çıldırtan Benzetme!

Şehit Abisini Çıldırtan Benzetme!

Samsunlu şehit astsubayın ağabeyi, Akil İnsanlar'dan Cemal Uşşak'ın, '40 bin civarında can telef oldu' sözüne tepki gösterdi.

09.05.2013 12:26  Güncelleme: 14:57

Samsunlu şehit astsubay İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı, Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Sözcüsü Cemal Uşşak'ın, '40 bin civarında can telef oldu' sözüne tepki göstererek, "Akil insanların bazı açıklamaları haddini aşmaya, canımızı acıtmaya ve kalbimizi yaralamaya devam ediyor" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Sözcüsü Cemal Uşşak'ın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar tepkileri de beraberinde getirdi. Terör örgütüyle mücadele kapsamında hayatını kaybeden şehitlerden bahsederken, '40 bin civarında can telef oldu' diyen Cemal Uşşak'ı eleştiren Samsunlu şehit Astsubay İlhan Hamlı'nın ağabeyi Ayhan Hamlı, "Açılımı anlatmak için yola çıkanlar sapla samanı karıştırmaya devam ediyor" dedi.

Akil insanların bazı açıklamalarının haddini aştığını ifade eden Ayhan Hamlı, "Bu açıklamalar canımızı acıtmaya, kalbimizi yaralamaya devam ediyor. Haddini aşan açıklamalardan birisi de şehitlerimiz için telef oldu demesidir. O açıklamayı yapan kişi şehit nedir, telef olmak nedir kelimelerini bilmez mi? Telef olmak kelimesi hangi canlılar için kullanılmaktadır? Ey akil insan, şehitlerimiz telef olmadı. Şehitlerimiz asla telef olmaz. Şehitler inancımıza göre ölmezler de. Allah'ın müjdesi bu yöndedir. Bizim Türkçe'de bildiğimiz telef olma kelimesi hayvanların ölümü için kullanılan bir kelimedir. Maalesef burada hayvanlarla, insanların ölümleri karıştırılmıştır. Kim diyorsa ki, şehitler telef olmuştur, o kelimeyi kullananlar şehitlerimize ve bize resmen hakaret etmektedir" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Abisini Çıldırtan Benzetme! - Son Dakika


Advertisement