Şehidin Adı, Aile Sağlığı Merkezi'ne Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin Adı, Aile Sağlığı Merkezi'ne Verildi

Şehidin Adı, Aile Sağlığı Merkezi\'ne Verildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 31 Ocak 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 24 yaşındaki özel harekat polisi Ömer Güney'in adı, memleketi Sivas'taki Aile Sağlığı Merkezi'ne verildi.

05.04.2016 16:44

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 31 Ocak 2016 tarihinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 24 yaşındaki özel harekat polisi Ömer Güney'in adı, memleketi Sivas'taki Aile Sağlığı Merkezi'ne verildi.

Sivas'ta Emek Mahallesi'nde bulunan Emek Aile Sağlı Merkezi'ne, 31 Ocak 2016 tarihinde şehit olan özel harekat polisi Ömer Güney'in adı verildi. Sivas Merkez Şehit Ömer Güney Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen törene, Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehidin yakınları ve meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit polisin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, "Şehidimiz milletimizin bekası, vatan toprağımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canını feda ederek şanlı bir tarih yazmıştır. Türk milleti tehditler karşısında hiçbir zaman yılmamıştır. Bu uğurda canını veren yiğitler olduğu müddetçe hiçbir zamanda yılmayacaktır" dedi.

Türk milletinin var olduğu günden beri bu tür iç ve dış tehditleri yaşadığını belirten Kalaylı, "Biz bu şanlı bayrağı dalgalandırmak için, ezanımızı hiç bir zaman susturmamak için canımızı vermekten hiçbir zaman kaçınmayacağız. Bu millet ordusuyla, milletiyle, askeriyle, polisiyle iç içe birlik ve beraberlik içerisinde bu hainlere en büyük cevabı bu şekilde veriyor. Her zaman da vermeye devam edecektir" dedi.

Şehit polis Ömer Güney'in babası Sami Güney ise oğlunun isminin aile sağlığı merkezine verilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ömer'im bilinçli bir şekilde görevini yapardı. Bunlar din için, vatan için, Kuran için oralara gittiler. Onlar orada yedi düvelle savaşıyor. Onlar orada savaşırken biz burada rahatça işimize gidiyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. Daha sonra şehit için dua edilerek aile sağlığı merkezinin isminin değiştirilmesi nedeniyle kurdele kesildi.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehidin Adı, Aile Sağlığı Merkezi'ne Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement