Savcı Gök'ün Cezalandırılması İstendi - Son Dakika
Güncel

Savcı Gök'ün Cezalandırılması İstendi

Savcı Gök\'ün Cezalandırılması İstendi

İzmir Eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök Hakkında, Öğretim Görevlisi Ü.e.i.'ye Cinsel Taciz Suçlamasıyla Açılan Davada Duruşma Savcısı, Meslektaşının 3 Aydan 2 Yıla Kadar Hapis Cezası ile Cezalandırılmasını Talep Etti.

29.09.2010 11:28

Savcı Murat Gök'ün, Ü.E.İ. ve avukatlar Tarcan Ülük ile eşi Ayla Ergüven Ülük'e karşı işlediği iddia edilen hakaret suçlarından ise beraatini istedi.

Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan eski Özel Yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında, bir vakıf üniversitesinde çalışan öğretim görevlisi Ü.E.İ.'ye cep telefonundan sürekli mesaj göndererek cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla geçen yıl dava açıldı. Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada Savcı Gök'ün 'zincirleme cinsel taciz' suçundan hapisle cezalandırılması istendi. Olay basına yansıyınca Ü.E.İ. üniversitedeki görevinden ayrıldı. Ü.E.İ. ile avukatları Tarcan Ülük ve hem eşi hem de meslektaşı Ayla Ergüven Ülük, bu süreçte kendilerine hakarette bulunduğunu öne sürdükleri Gök'ten şikayetçi oldu. Gök hakkında hakaret suçundan da dava açıldı. Cinsel taciz ve hakaret davaları birleştirildi.

Savcı Murat Gök yargılamanın başındaki savunmasında, Ü.E.İ.'nin, gönderdiği mesajlara olumsuz cevaplar verdiğini iddia ettiğini, ancak bu süreçte sık sık kendisini makamında ziyaret etmeyi sürdürdüğünü belirtti. Ü.E.İ.'nin şikayetinin aksine aralarında duygusal bir yakınlaşma olduğunu öne süren Murak Gök, ciddi bir beraberlik içindeyken yaşanan bazı sorunlardan dolayı aralarının açıldığını ve bir daha görüşmediklerini belirtti.

Şikayetçi Ü.E.İ. ise Savcı Gök'ün bir soruşturma kapsamında babasını tutuklattığını, bu süreçte tanıştıklarını ve konumunu kullanarak kendisini duygusal arkadaşlığa zorladığını öne sürdü. Kabul etmemesine rağmen sürekli cep telefonuna cinsel içerikli mesaj gönderdiğini, yaklaşık 6 ay boyunca bu tacizlerin sürdüğünü iddia etti. Durumun, kamu gücünün kötüye kullanılmasıyla destelenen bir taciz olduğunu savundu.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına sanık Murak Gök'ün avukatı Ceyda Arslan, davacı Ü.E.İ'nin avukatları Ayla Konaçoğlu ve Aynur Erişkin katıldı. Daha önce Ü.E.İ'nin avukatlığını yapan ve savcı Gök'ün kendilerine basın yoluyla hakaret ettiğini iddia eden Tarcan Ülük ile eşi ve meslektaşı Ayla Ergüven Ülük ise gelmedi.

Tanık olarak dinlenen, Murat Gök'ün eski koruma polisi Ahmet Sarıçiçek, yanında 10 ay kadar görev yaptığını, davacı Ü.E.İ'nin savcıyla görüşmek için adliyeye geldiğini ve odada yaklaşık 10-15 dakika kaldığını, aralarında ilişki olup olmadığını bilmediğini söyledi. Sarıçiçek, savcı Gök'ün Avukat P.M. ile evlilik hazırlığı içerisinde olduğunu, bu olaydan sonra evlenemediklerini de anlattı.

Mahkemenin savcısı Güven Kök, duruşmada 5 sayfadan oluşan son iddialarını mahkemeye sundu. Savcı Kök, meslektaşı Murat Gök'ün Ü.E.İ'ye cinsel taciz suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ü.E.İ. ile avukatlar Tarcan Ülük ve Ayla Ergüven Ülük'e hakaretten ise beraatine karar verilmesini istedi.

Hakim Mehmet Özcan başkanlığındaki mahkeme heyeti, karar verilmek üzere duruşmayı erteledi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcı Gök'ün Cezalandırılması İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement