Savcı, 75 Dosyadan 52'sini "Suç Yok" Diye İade Etti - Son Dakika
Güncel

Savcı, 75 Dosyadan 52'sini "Suç Yok" Diye İade Etti

Savcı, 75 Dosyadan 52\'sini "Suç Yok" Diye İade Etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi çete davasının iddianamesini hazırlayan ve hala soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Cengi, el koyduğu 75 dosyadan 52'sini 'suç yoktur' diyerek iade etti.

31.05.2012 11:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi çete davasının iddianamesini hazırlayan ve hala soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Cengi, el koyduğu 75 dosyadan 52'sini 'suç yoktur' diyerek iade etti. Kalan 23 dosya ile ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Aralarında ünlü sanatçıların da olduğu geriye dönük çok sayıda konser, çicek ile fidan alımı, alt geçitlerin yapımı ile yurt dışı gezilerini kapsayan 75 ayrı dosyaya operasyon kapsamında el koyan Birol Cengi, dosyaları bilirkişilere inceleterek ayrıntılı rapor istedi. Dosyaları didik didik inceleyen bilirkişiler, 75 dosyadan 52'sinde suç unsuru bulamadıklarını belirterek dosyaları savcı Cengi'ye teslim etti. Özel yetkili Savcı Birol Cengi de, bu dosyaları, "suç yoktur' yazısıyla birlikte büyükşehir belediyesi avukatlarına iade etti.

Dosyaların iade edildiğini doğrulayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve çete lideri olarak suçlanan Aziz Kocaoğlu'nun avukatı Ercan Demir, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi operasyonunu yürüten özel yetkili Savcı Birol Cengi, iddianameyi hazırlayıp mahkemeye göndermişti. İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etmesinden sonra dava açılmış ve ilk duruşması yapılmıştı. Dava bir yandan sürerken, bir yandan da soruşturmayı yürüten Savcı Birol Cengi, geri dönük yapılan tüm konser anlaşmalarını, çicek ve fidan alımı, alt yapı geçitleri ile yurt dışı gezilerini kapsayan 75 dosyaya el koyarak incelemeye almıştı. Bu dosyalar bilirkişiler tarafından tek tek incelendi ve suç bulunamadı. Savcı Birol Cengi de incelemesi tamamlanan 52 dosyayı 'suç yoktur' diyerek bize iade etti. Kalan 23 dosya ile ilgili inceleme sürüyor."

BAŞSAVCININ AÇIKLAMALARI KOCAOĞLU'NU ÜZDÜ

İzmir Barosu Başkan yardımcılığı görevini yürüten Kocaoğlu'nun Avukatı Ercan Demir, şunları söyledi: "İzmir Başsavcısı Durdu Kavak, müvekkilim Aziz Kocaoğlu ile ilgili bazı gazetelere yorum yaparak beyanatlarda bulunmuştur. Yürümekte olan bir dava ile ilgili bugüne kadar hiçbir savcının veya başsavcının yorum yaptığını görmedim. Başsavcı açıklamalarında müvekkilimin adını açık açık zikrederek yorum yapmıştır. Müvekkilim bu açıklamalardan son derece rahatsızlık duydu. Kendisi tartışma içine girmekten kaçındı. Bir hukukçu olarak devam eden ve henüz sonuçlanmayan dava ile ilgili yorumlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Dava ile ilgili halen tutuklu bürokratların olması da başkana büyük üzüntü veriyor."

BÖCEK RAPORUNU MERAKLA BEKLİYORUZ

Müvekkili Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda bürokratın böcek yöntemiyle yapılan dinlemelerin sağlıklı olmadığı yönünde itirazlarda bulunduklarını belirten Avukat Ercan Demir, sözlerini şöyle tamamladı: "Mahkeme, itirazlarımızı haklı bulmuş ve böcek kayıtlarını bilirkişiye göndermişti. Böcek kayıtlarında anlaşılmayan bölümler yorumlara dayalı yazılmış. Bilirkişilerin böcek kayıtlarıyla ilgili vereceği kararı merakla bekliyoruz. Raporlarda eksiklik veya yanlışlık gördüğümüz taktirde itiraz haklarımızı kullanacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savcı, 75 Dosyadan 52'sini 'Suç Yok' Diye İade Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement