Savaş Buldan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Savaş Buldan Mezarı Başında Anıldı

Savaş Buldan Mezarı Başında Anıldı

Faili meçhul cinayete kurban giden Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım ölümlerinin 20. yılında Avcılar Mezarlığı’nda anıldı.

03.06.2014 16:48

Faili meçhul cinayete kurban giden Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım ölümlerinin 20. yılında Avcılar Mezarlığı'nda anıldı.

Sakarya ve Bolu'da 1994 yılında ölü olarak bulunan Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım, ölümlerinin 20. yılında Avcılar Mezarlığı'nda anıldı. Törene Savaş Buldan'ın eşi Pervin Buldan, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım'ın yakınları ile bazı partililer katıldı. Törende Savaş Buldan ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

20 yıl önce bugün kocasıyla birlikte 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini hatırlatan BDP Başkanvekili Pervin Buldan, "Yitirdiğimiz canların failleri bulunsun, cezalandırılsın istedik. Ama bu insanlar suçlarını itiraz etmelerine rağmen ne yazık ki cezalandırılmadılar. Bu yüzden tek dileğimiz TBMM'nde Hakikatleri Araştırma ve Hukuk Komisyonu'nun mutlaka korunması" dedi.

Ölenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dileyen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, " Türkiye'de bazı şeyler sorgulanabiliyorsa, Türkiye'de artık halk kendi ayakları üzerinde zalimlere ve zulümlere karşı direniş gösterebiliyorsa işte bu ailelerimizin yol göstermesindedir. 90'lı yıllarda 'ben Kürdüm, ben insanım, aleviyim' demeye cesaret edemediği günlerdi" diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Berkin Elvan ile ilgili sözlerini de hatırlatan Demirtaş, "Sayın Başbakan diyor ya 'Ne anması her yıl anma mı olur. Ölmüştür geçmiştir'. Hayır sayın Başbakan. Allah geçinden versin bir gün sen ölürsen öyle diyeceğiz. 'Ölmüştür, geçmiştir' diyeceğiz. Ama bu halkın mücadele eden değerlerine asla ölmüştür geçmiştir dedirtmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Anma töreninin ardından Savaş Buldan, Hacı Karay ve Adnan Yıldırım yakınları mezarlıktan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Savaş Buldan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement