Saraybosna'dan İKÇÜ'ye Uzanan Kültür Köprüsü - Son Dakika
Güncel

Saraybosna'dan İKÇÜ'ye Uzanan Kültür Köprüsü

Saraybosna\'dan İKÇÜ\'ye Uzanan Kültür Köprüsü

3. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Sempozyumunda Prof.Dr. Mustafa Alparslan ve Araş. Gör. Fatih Aksoy İKÇÜ'ye üniversiteler arası kültür anlaşmaları ile döndü.

11.06.2012 13:20

3 1 Mayıs - 01 Haziran 2012 tarihlerinde Bosna Hersek'te gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Sempozyumunda İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ni temsil eden Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alparslan ve Araş. Gör. Fatih Aksoy İKÇÜ'ye üniversiteler arası kültür anlaşmaları ile döndü.

Sempozyumda 'Deniz Akvaryum Sistemlerine Yeni Yaklaşımlar' başlığında; bir sunum yapan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Alparslan, International Burch University Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Padem ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özer Çınar'ı makamlarında ziyaret ederek; İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan'ın iyi niyet ve işbirliği konularındaki mesajlarını iletti.

Karşılıklı görüş alışverişi yapılan toplantıların ve sempozyumun ardından ülkemize dönen Prof.Dr. Mustafa Alparslan, İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan'ı makamında ziyaret ederek; International Burch University Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Padem ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özer Çınar'ın İKÇÜ Rektörü Prof.Dr.Galip Akhan'a iletilmesi için takdim ettiği plaket ve ahidname'yi sundu.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Özer Çınar ile üniversitelerarası kültür anlaşması imzaladıklarını ifade eden Prof.Dr. Mustafa Alparslan, bundan sonraki süreçte her iki üniversite ile ortak akademik çalışmalarda işbirliği yapacaklarını söyledi.

"Dünya standartlarında bir üniversite olmayı hedeflemekteyiz"

Görüşme ve yapılan kültürlerarası diyalogdan duyduğu memnuniyeti paylaşan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ise "Uluslararası alanda söz sahibi olacak bir üniversite olmanın bilinci ve hedefiyle her geçen gün emin adımlarla ilerleyen üniversitemiz, dost ve kardeş Saraybosna'dan gelen bu dost eli tutmaktan büyük bir onur ve mutluluk duymaktadır. Her alanda yüksek hedefleri olan üniversitemiz; önümüzdeki süreçte giderek artacak üniversitelerarası kültür anlaşmaları ile eğitimi, araştırmaları ve bilim dünyasına yaptığı katkılarla dünya standartlarında bir üniversite olmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Saraybosna'dan İKÇÜ'ye Uzanan Kültür Köprüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement