Şanlıurfa1bakan Eker,?şanlıurfa'da Hayvancılık Mağaradan Çıkacak? - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa1bakan Eker,?şanlıurfa'da Hayvancılık Mağaradan Çıkacak?

Şanlıurfa1bakan Eker,?şanlıurfa\'da Hayvancılık Mağaradan Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şanlıurfa'da geçirdikleri ikinci günde Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle bir araya geldi.

20.02.2013 18:55

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şanlıurfa'da geçirdikleri ikinci günde Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Şanlıurfa'nın kalkınmasında en önemli sektör olan tarım ve hayvancılıkla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Eker, işadamlarına yönelik yaptığı konuşmasında Şanlıurfa'da bugün temeli atılacak olan Besi Organize Sanayi'nin Türkiye'nin en büyük tesisi olduğunu ve bu tesisle hayvancılığın mağaralardan çıkacağını söyledi.Şanlıurfa'da dün geceyi Polisevi'nde geçiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ilk olarak MÜSİAD üyelerinin organize ettiği sabah toplantısına katıldı. Toplantıya bakan Çelik ve Eker'in yanı sıra Tarım Bakanlığı Müsteşarı Ferhat Şelli, SGK Kurum Başkanı Fatih Acar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile çok sayıda bürokrat eşlik etti. Toplantıda işadamlarına yönelik bir konuşma yapan bakan Eker, Şanlıurfa'nın kalkınmasında en önemli sektör olan tarım ve hayvancılıkla ilgili gelişmeler olduğunu belirterek şöyle konuştu. 'Bugün Türkiye'nin en büyük organize besi sanayinin temelini atıyoruz. Bu iki bakımdan çok önemli; hem hayvancılık potansiyelinin gelişmesi için çok önemli. Hem de bu tesis 855 hektar arazi üzerine kuruluyor. Türkiye'nin en büyüğü ve bunun alt yapı yatırımları 27 trilyon. Yüz binlerce hayvanın besiye alınabileceği büyük organize husus. Diğer önemli sebebi ise şu; Şanlıurfa'da mağaralarda hayvancılık yapılmaya devam ediliyor. Bu tesisle birlikte hayvancılığı mağaralardan çıkartırsak, o mağaralar turizme kazandırılacak" diye konuştu. Toplantıda çiftçilere yönelik bir müjdeyi veren bakan Eker,"Mart ayının başında 80 milyon tutarında mazot, gübre ve toprak analizi ödemeleri, Mart sonunda ise buğday destelemeleri ödemeleri yapılacak" dedi. Son olarak barış sürecine ilişkin olarak açıklamada bulunan Bakan Eker, "Amaç devlet bu kadar büyük imkanları buraya sunuyorsa, sizlerin de destek olması lazım. Bu süreci hayırla milletimizin birlik ve beraberliğini tesis etmek için başarırsak Şanlıurfa o zaman Türkiye'nin yıldızı, parlayan şehirlerinden olacaktır."

BAKAN ÇELİK 'TÜRKİYENİN BÜTÜN TOPRAK PARÇALARI EŞİTTİR'

MÜSİAD üyesi işadamlarına yönelik bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise geçtiğimiz Pazar günü Şanlıurfa'ya gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Güneydoğu'ya yatırım yapılmadığı için göçlerin yaşandığı, hatta halkın bu adaletsizlikten dolayı dağa çıktığı" sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Yaşanan sosyal hizmetler ve terör hadiselerinde hep yatırımlar ele alındı. Yatırımların hep batıya yapıldığı söylendi. Bu teşviklerle amacımız kişi doğduğu yerde doysun. Türkiye'nin bütün toprak parçaları eşittir. Kişi doğduğu yerde doysun. Türkiye ülkeler arasında rekabeti artırırken, kendi içerisinde 81 il arasındaki dengesizliği ortadan kaldırmayı çalışıyor."diye konuştu.

'ALO 170 HATTI' ÇAĞRI MERKEZİNİN AÇILIŞI YAPILDI

MÜSİAD üyesi işadamlarının toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Karaköprü'de bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) "Alo 170 hattı" çağrı merkezinin açılışını yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı açılışta bakanların oturacağı plastik sandalyelerin ıslanmaması için görevliler tarafından naylon poşet geçirilerek önlem alındı. Çok sayıda davetli tarafından kapıda karşılanan Bakan Çelik ile Eker, kendileri için ayrılan yerde bir süre oturduktan sonra çağrı merkezinin açılış konuşmasını Bakan Çelik yaptı. Çelik, 'Bugüne kadar bu hatta 8 milyon civarında çağrı geldi. Bunu düşünürseniz bu alanda ne büyük hizmetin verildiğini öyle tahmin ediyorum takdir edersiniz. Bu hizmetin kazandırılmasında gayret gösterenlere teşekkür ediyorum. Bu hat artık Şanlıurfa'da da devreye girdi."dedi. Ardından bakanlar çağrı merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Çelik, "Alo 170 hattı"nı Ankara'dan aradığını belirten Elif Yıldız ile bir süre telefonda görüşüp sorunun en kısa şekilde giderilmesi için görevli personele telefonu devretti. Çağrı merkezinden ayrılan bakanlar daha sonra Besi Organize Sanayi Bölgesine hareket ettikleri sırada konvoyda maddi hasarlı kaza oluştu. Bir süre trafiğin aksamasına neden olan yolda beklemek zorunda kalan bakan konvoyu yolun trafik polisleri tarafından açılması üzerine açılışın yapılacağı Besi Organize Sanayi Bölgesine geçti.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BESİ ORGANİZE SANAYİNİN TEMELİ ATILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve beraberindeki heyetle birlikte Şanlıurfa- Gaziantep yolu üzerinde bulunan Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin açılışına katıldı. Burada besiciler tarafından davul-zurna ile karşılanan bakanlar, kendileri için ayrılan çadırlarda oturarak programı takip etti. 8 bin 550 dönümlük alanda 532 adet modern ahırlarda 106 bin hayvanın barınacağı ve bin 700 kişinin istihdam edeceği bu tesisin Türkiye'nin en büyük Besi Organize Sanayisi olacağını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, şöyle konuştu; "Bugün benim için çok önemli bir gün inanıyorum Şanlıurfalı hemşerilerim için de önemli gün. Binlerce yıldır medeniyet inşa etmiş bu topraklarda yaşayan hemşerilerimizin önümüzdeki dönemlerde sorunlarını aşmış zengin olmuş tarım ve hayvancılığın burada gelişmesi lazım. Bugün buradaki OSB'nin temeli atılıyor. Şanlıurfa Türkiye'nin en büyük modern OSB' sine kavuşuyor. Binlerce kişinin iş bulmasına vesile olacak burada yapılacak hayvancılıkla gıda sanayisinin önü açılacak, tarıma dayalı gıda sanayi de gelişecektir. Burada yüz binlerce hayvan yetiştirilecek. Markalar oluşacaktır. Şu anda Şanlıurfa'da bulunan yüzlerce mağarada vatandaşlar hayvancılık yapıyor. Bu mağaralar Urfa'nın tarihi ve turistik değerleridir. Bunlar en az Halepli bahçe'deki mozaikler kadar değerli biz mağaralarda ki hayvanları aldığımızda o zaman Şanlıurfa'nın tarihi kültürel değerlerine yeni bir değer katmış olacağız.ödedi.

'URFA TARIMDA TÜRKİYE'NİN İNCİSİDİR'

Bakan Çelik ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi.öUrfa tarımda Türkiye'nin incisi hangi açıdan bakarsak bakalım pamuktan mercimeğe fıstıktan mısıra kadar çok önemli üretimler gerçekleştiriyor. Urfa tarımda çok alanda üretimde birinci. Bugün Urfa son derece önemli bir gün yaşıyor hayvancılık için çok önemli bir proje iki yıl gibi bir süre içerisinde bitirilmesini planlıyoruz nasıl açılmasında takipçi olduysak bitirmede de takipçi olacağız. Geneli itibari ile Türkiye'nin en büyüğünün temeli atılıyor Şanlıurfa ya bu yakışır mı yakışır. Dolaylı olarak 5 bin kişi istihdam edilecek. Artık bu tesislerde sağlıklı modern ortamlarda hayvan yetiştiriciliğini gerçekleştireceğiz. Söz verdik söz namustur yapacağız dedik yaptık. Bunu yaparken gücümüzü sizden aldık siz gerekeni yaptınız. Başbakan Urfa'ya büyük destek verdi. Tarım alanında hayvancılık alanında gerek bu OSB'nin gerçekleşmesinde bir kardeş hane çalışmamız var. Tarım bakanımızın çok büyük desteği var.ödedi.

Konuşmaların ardından her iki bakanla birlikte bürokratlarda platforma çağrılarak, temel atmak için butona bastı. Temel atma töreninde çok sayıda havaiyi fişek öğlen vaktinde atılması dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa1bakan Eker,?şanlıurfa'da Hayvancılık Mağaradan Çıkacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement