Şanlıurfa Tarihi Humanlar Evi Restore Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Tarihi Humanlar Evi Restore Ediliyor

Şanlıurfa Tarihi Humanlar Evi Restore Ediliyor

Tarihi Humanlar Evi restore ediliyorŞanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde belediye ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle tarihi Humanlar Evi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

01.06.2016 14:44

Tarihi Humanlar Evi restore ediliyor

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde belediye ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle tarihi Humanlar Evi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Hasan Çelebi Mahallesi'nde 1905 yılında Ermeni taş ustası Polo Nişanyan tarafından 200 metrekarelik alanda bazalt taştan 2 katlı olarak inşa edilen tarihi Humanlar Evi'nde Siverek Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğiyle restorasyon çalışması başlatıldı. Karacadağ Kalkınma ajansının sağladığı hibeyle çalışmaların 2 ay sonra bitirilerek vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirten Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürü İlyas Çelik, şunları kaydetti:

"1900 yıllarda Ermeni asıllı taş ustası Polo Nişanyan tarafından yaptırılan evde bulunan demir pencereler, soğuk demir işçiliği Serkis ve Mirton tarafından yapılmıştır. Humanlar Evi'nin inşaat süreci devam etmektedir. Tarihi evimizin restorasyonu Karacadağ kalkınma Ajansı Turizm ve Kentsel Alt Yapı Mali Destek programı çerçevesinde hibe edilen ve Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından uygulaması ve kontrollüğü yapılmaktadır. Tarihi ev Siverek kentinin eski kent dokusuna sahip evlerindendir. Yaklaşık iki ay sonra tarihi evimizin restorasyonu bitmiş olacak halkımızın hizmetine sunacağız. Siverek Belediyesi olarak tarihi yapılara sahip çıkıyoruz. Tarihin kaybolmasına izin vermiyoruz. Bütün tarihi yapıları elimizden geldiğince onarmaya korumaya çalışıyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Tarihi Humanlar Evi Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement