Şanlıurfa'da Yağmur Sele Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Yağmur Sele Dönüştü

Şanlıurfa\'da Yağmur Sele Dönüştü

Şanlıurfa ve ilçelerinde devam eden sağanak yağışlar, merkeze bağlı köylerde kanalların taşmasına neden oldu.

15.05.2013 14:41

Şanlıurfa ve ilçelerinde devam eden sağanak yağışlar, merkeze bağlı köylerde kanalların taşmasına neden oldu. Sele dönüşen sağanak yağıştan dolayı birçok ev sular altında kaldı; pamuk ekili tarlalar büyük ölçüde zarar gördü. Harran'daki selin daha büyük zararlara yol açmasını ve olası felaketi ise, Şanlıurfa İl Özel İdaresi'nin zamanında müdahalesi önledi.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Şanlıurfa İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürü Yaşar Fırat, "Valimiz Celalettin Güvenç ve Genel Sekreterimiz Uğur Büyükhatipoğlu'nun direktifleri doğrultusunda, tüm ekiplerimizi sele maruz kalan bölgelere yönlendirdik ve büyük hasar oluşmadan müdahalede bulunduk" dedi.

Selden en çok zarar gören köylerin Ovabeyli, Keçikıran, Yardımcı, Zeynep, Uzunköy ve Küçük Kap olduğunu ifade eden Fırat, "Aşırı yağış sulama kanallarının taşmasına neden oldu. Tahliye kanalları tıkandı ve taşmalar meydana geldi. Önceliğimiz evleri su altında kalan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek oldu. Bölgede hala su tahliye çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Yağmur Sele Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement