Şanlıurfa'da ' İhaleye Fesat' Operasyonu: 22 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da ' İhaleye Fesat' Operasyonu: 22 Gözaltı

Şanlıurfa\'da \' İhaleye Fesat\' Operasyonu: 22 Gözaltı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, yapılan ihalelere fesat karıştırıp sahtecilik yapan ve rüşvet verdikleri iddia edilen şebekeye yönelik polis tarafından 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

18.10.2011 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, yapılan ihalelere fesat karıştırıp sahtecilik yapan ve rüşvet verdikleri iddia edilen şebekeye yönelik polis tarafından 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında AK Parti eski milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Cihan İzol, daha önce rüşvet aldığı iddiasıyla bir süre tutuklu kalan Siverek Devlet Hastanesi'nin eski başhekimi Saadet Türkboyları Şahin, başhekim yardımcısı, hastane müdür ve yardımcıları da bulunuyor.

Polis, Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan çeşitli ihalelere fesat karıştırıldığı ve usulsüzlük yapıldığı, kamu görevlilerinin de rüşvet aldığı iddiaları üzerine 4 ay önce çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışmada Siverek Devlet Hastanesi eski Başhekimi Saadet Türkboyları Şahin, makamında rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şahin, yaklaşık 1 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

05.00'DA 5 İLDE OPERASYON

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan ihaleleri mercek altına aldı. Yaklaşık 4 ay süren incelemelerin ardından polis, 6 ihaleye fesat karıştırıldığını, usulsüzlük ve sahtecilik yapıldığını, ihalelere suskun kalan kamu görevlilerinin de rüşvet aldığı iddiaları üzerine operasyon kararı aldı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından polis, suç işlediği ileri sürülen 22 kişinin yakalanması için Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Kayseri ve Ankara'daki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

ESKİ VEKİLİN KARDEŞİ İLE ESKİ BAŞHEKİM DE GÖZALTINDA

5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda polis, aralarında AK Parti eski milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Cihan İzol, rüşvet iddiasıyla bir ay tutuklu kalan Siverek Devlet Hastanesi eski Başhekimi Saadet Türkboyları Şahin'in de bulunduğu çoğu kamu görevlisi 22 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerleri ile Siverek Devlet Hastanesi'nde yapılan aramalarda polis çok sayıda evrak ve bilgisayara da incelemek üzere el koydu.

Gözaltına alınan 22 şüphelinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanmasına başlanırken, bu kişilerin verecekleri ifade doğrultusunda gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.

(HK/BT) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da ' İhaleye Fesat' Operasyonu: 22 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement